avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum isi poate recupera un girant banii?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum isi poate recupera un girant banii?

Sotia mea a girat o colega la CAR iar aceasta dupa cateva luni a plecat din tara lasand datoria neplatita. Constienti fiind de urmari (taxe de judecata, executor, nici nu ma prea pricep) nu am asteptat ca acel CAR sa obtina o poprire pe salariul nevestii si am platit ratele in continuare cu observatia "platit de girant ....... ......".
Va rog sa-mi spuneti daca o putem actiona in judecata pe beneficiara imprumutului (neplatit) si sub ce motiv, precizez ca e posibil ca acea persoana sa nu mai fie in tara iar noi nu dorim neaparat sa recuperam suma de bani platita (beneficiara nu are nimic pe numele ei, nici loc de munca) , ci mai degraba scuze adresate personal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SilviuDaniel , utilizator 15:49, 12 Februarie 2013
Da, daca vreti sa deschideti procesul doar ca sa vina paratul la proces mai bine renuntati.Va costa si alti bani pe care ii veti pierde pe taxele de timbru.
Foarte probabil ca nu va veni la proces si nici obligata nu poate fi de instanta.
Probabil ca faceti o confuzie intre procesul penal si procesul penal.
In procesul penal se poate emite mandat de aducere dar nu si in cazul in care persoana se afla in strainatate.
Titlul executoriu cat este valabil, pot peste sa spunem 10-15 ani sa obtin executarea silita a persoanei presupunand ca atunci isi va cumpara ceva?
Nu fac nici o confuzie domnule avocat, eu chiar nu am cunostinte in domeniul asta, pana la urma in care proces se poate emite mandat de aducere (presupunand ca este in tara, sau cand o fi in tara)? Daca am pierdut cateva mii de lei platind datoria o datorie care nu este a mea, de-al dracu mai platesc numai ca sa sa-i creez beneficiarei creditului macar neplaceri, daca nu rambursarea datoriei.
Multumesc pentru rabdare.
este daca nu lasati sa se prescrie.. adica din 5 in 5 luni, mai faceti cate o cerere la executor sa-i mai caute bunuri/ venituri ale aleia.
martorii pot fi aduci cu mandat de aducere si inculpatii- in procesele penale
Am inteles, multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul european de arestare Maria_1980 Maria_1980 Buna seara, As dori sa stiu daca un mandat european de arestare este emis inainte sau dupa ca persoana sa fie cautata de interpol? Exista un site sau vreo ... (vezi toată discuția)
Inculpat arestat prezenta la un proces civil ContSters146145 ContSters146145 As avea si eu o intrebare numitul X care era angajat la o anumita institutie a primit o locuinta de servici.In timpul liber insa a savarsit o infractiune dupa ... (vezi toată discuția)
Citatie ptr procesul unui sofer care nu a acordat prioritate vr_elna vr_elna La o trecere de pietoni cu 2 benzi in acelasi sens, un sofer nu mi-a acordat prioritate chiar daca eram pe trecere si continuam sa merg. Imediat a venit o ... (vezi toată discuția)