avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La cate dosare faci inchisoare? Arest preventiv urmat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

La cate dosare faci inchisoare? Arest preventiv urmat de inchisoare?!

Buna ziua. Nu stiu daca am postat unde trebuie sau nu (daca nu...imi cer scuze caci sunt noua pe site).
As avea o mica/mare problema. Un prieten de al meu a fost arestat preventiv pentru 19 zile caci in urma unei perchezitii politistii au gasit droguri la el in casa. Din cate stiu el are in spate alte 3 sau chiar 4 dosare... nu stiu ce sa spun sau ce sa cred...cunoscutii mi'au spus ca ar urma nu stiu ce proces si dupa ce va vedea ce o sa fie... Intrebarea mea este - poate sa faca inchisoare? Mai departe ce se va intampla? Astept un raspuns si multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:52, 7 Februarie 2013
La un singur dosar faci inchisoare. Dosarul parcurge anumite etape de cercetare penala pentru stabilirea vinovatiei, apoi urmeaza procesul, condamnarea si in final executarea pedepsei (intre un an si trei ani). Aceste etape presupune trecerea unui anumit timp de la data faptei pana la executarea pedepsei. In general cercetarile se fac in stare de libertate. Faptul ca in timpul cercetarilor "prietenul" tau a continuat activitatea infractionala face ca probabilitatea de a executa pedeapsa sa fie 99,9%.
Deci concluzia finala este ca el va face inchisoare? A avut si antecedente dar nu legate de droguri... din cate stiu eu telefonul lui este ascultat de ceva timp si mai multe persoane au ajuns in stare destul de grava la spital datorita lui...
Daca este recidivist si este si in arest preventiv sansele sunt extrem de mari sa faca inchisoare. Ce obiect au dosarele penale, adica ce alte infractiuni a mai savarsit?
Din relatare rezulta ca sunt sanse f mari sa faca inchisoare.
Pentru o analiza concreta trebuie studiat dosarul pentru ca de acolo avocatul poate vedea exact situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)
Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se poate intampla in acest caz ? spawn29 spawn29 Buna ziua! am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! De o saptamana s-a dispus incepererea urmaririi penale \'\'in rem\'\' ... (vezi toată discuția)
Exista vreo scapare daca sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc? ContSters159613 ContSters159613 buna ,am si eu o intrebare: exista vreo sansa sa scap daca sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc?nu eu le-am vandut,dar am fost acolo cand drogurile au ... (vezi toată discuția)