Buna ziua,
Suntem interesati daca consiliul local al municipiului pe raza caruia ne desfasuram activititatea ca societate comerciala, ar putea sa adopte o hotarare prin care societatile comerciale care sunt arondate primariei, pot avea prioritate in obtinerea contractelor civile.
Voi da un exemplu referitor la intrebarea mea.Intr-o zona din Anglia, imi scapa numele acesteia, pentru orice proiect sau lucrare civila, primaria impune beneficiarului sa lucreze cu societatile comerciale care isi desfasoara activitatea pe teritoriul acesteia.In cazul in care o alta societate din alta regiune doreste sa contracteze un contract in zona mai sus mentionata este obligata sa plateasca un procent din suma contractului primariei.Astfel, situatia economica a societatilor din zona nu este influentata sau sufocata de alte societati comerciale gigant.
Nu cred ca exista o lege in acest sens, dar in cazul in care exista v-as ruga sa o mentionati.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Am citit ordonanta care se refera la achizitiile publice, insa mai am o intrebare in privinta contractelor incheiate cu persoane fizice si societati aflate in raza municipiului.Primaria poate impune o taxa pentru societatile comerciale inregistrate in alta localitate care incheie contracte cu persoane fizice sau juridice pe raza municipiului respectiv?
Astfel ar fi avantajate societatile locale, care nu sunt nevoite sa achita vreo taxa suplimentara precum societatile comerciale din alte localitati.
Exemplu: societate din Bucuresti
contract 1000 euro
taxa de 10% - sa presupunem
societate locala
contract 1000 euro
nici o taxa
Societatea locala poate oferi un pret mai bun decat o societate din alta zona.
As vrea sa stiu daca se poate adopta o astfel de hotarare la nivel de Consiliu local.
Va multumesc.
Postul nu este clar!
Daca va referiti la contracte incheiate de primarie cu terte persoane, in mod evident nu.
Daca va referiti la o eventuala interventie a primariei in contractele incheiate intre terte persoane, inclin sa spun tot nu. Contractul este legea partilor, potrivit Codului civil; daca exista o prevedere care poate fi interpretata ca avand caracter special fata de dispozitiile cu caracter general din Codul civil, ar putea sa impuna o taxa. O asemenea prevedere legala, daca exista, repet, ar trebui contestata la Curtea Constitutionala.
Cadru legal
sonia.maria
Care este temeiul legal in baza caruia se pot stabili urmatoarele taxe in cadrul unei primarii:taxa de cununie civila(pt oficierea casatoriilor sambata si ... (vezi toată discuția)