Nu s-a incheiat contractul deoarece evaluarea s-a facut gresit firma nu e autorizata sa presteze serviciile aferente contractului e vorba de furnizare in leasing. Poate face doar furnizare. Se poate renunta amiabil. fara sa se dea neindeplinirea contractului?. Procedura e on line , un singur participant , selectat ca si castigator, perioada de evaluare expirata.Sau ce se poate face?. Daca se face contractul acesta mai presupune inca un contract cu un o firma care nu a participat la licitatie.Cum se fac raportarile ulterioare?. Se face anunt de atribuire? In seap nu se mai poate face nimic decat anunt de atribuire si erata. As da erata cu procedura incompleta dar nu am baza legala.
Multumesc anticipat!
Nu se poate incheia un contract, fara respectarea conditiilor stabilite prin documentatia de atribuire.
De asemenea, nu puteti renunta pur si simplu la incheierea contractului (art.93,alin1 din HG 925),
Daca ofertantul nu indeplineste conditiile de calificare, puteti anula procedura pentru abateri grave, pentru ca ati atribuit gresit.(art.93, alin.2) Sau puteti anula raportul procedurii, relua procedura si anula ptr. oferte neconforme, metoda care cred ca este mai corecta.
Depinde foarte mult de detaliile concrete din procedura..
In practica, cand ai de ales intre 2 rele -atribuirea incorecta si reluarea procedurii cu depasirea duratei de evaluare, se alege cea mai putin rea -depasirea termenului de evaluare.
Pe partea de online, presupun ca daca in SEAP este in desfasurare procedura, o puteti anula in baza raportului de anulare nou intocmit , cu justificarea anularii.
Ar trebui sa verificati si aplicabilitatea art.209,alin.4, a) sau b). Eu consider ca nu este aplicabila lit.b), tocmai pentru ca se pot adopta masuri de remediere inca, procedura nefiind finalizata prin incheierea contractului. Si atunci ar fi mai corecta varianta cu anularea raportului, realuarea analizei, intocmirea unui raport de anulare si comunicarea anularii, si apoi anularea in SEAP.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Procedura online
andreeaz
Suntem obligati sa utilizam procedura onlline, dar nu s a dat nici un ghid, etapele care trebuiesc urmarite....primesc mereu pe mail- cursuri seap...tinute la ... (vezi toată discuția)