avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA asigurare masina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

asigurare masina

Buna ziua.
La firma este o autoutilitara ,pentru care se constiuie 50 % cheltuieli nedeductibile.
S-a facut asigurarea rca ,care este tot 50 % cheltuiala nedeductibila.Acum firma de asigurare figureaza in registrul de la anaf ca aplicand pentru tva la incasare.Colegului meu i-a dat polita de asigurare si chitanta.Nu stiu cum trebuie sa procedez.
Cel mai recent răspuns: karmem , utilizator 19:21, 5 Februarie 2013
se deduce tva la data chitantei, iar in decont la deducere scrieti suma tva totala iar la regularizari, suma tva mai putin 50% aia deductibili, adica daca asig are tva 10 lei scrieti tva ded 10 lei, si regularizari 5 lei
In primul rind nu se deduce tva daca nu exista factura, nu puteti deduce tva daca aveti numai chitanta.
Activitatile de asigurare sint activitati scutite de tva.
da ,societatile de asigurare sunt neplatitoare de tva,in consecinta o trec doar pe cheltuiala valoarea de pe chitanta,doar chitanta am si polita de asigurare
da, am inteles gresit...ma gandeam la factura dar la asigurari nu exista decat polita si chitanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aferent dosar dauna sacko sacko Sa- produs un accident rutier. C/v reparațiilor aferent autovehicului implicat, ce se află în dotarea firmei transportatoare, este efectuat de o firma ... (vezi toată discuția)
Chelt gaz curent / nedeductibil? sacko sacko Spatiul unde isi desfasoara activitatea zilnica (=sediu) o firma / birou, contabilitate este inchiriata de la o persoana fizica pe baza de contract inreg. la ... (vezi toată discuția)
Un mixt de neintelegeri in infiintarea srl-ului meu!! Fatjon Fatjon Sunt nou inscrisa in forum si asta pt ca urmeaza sa imi deschid un SRL cu domeniu principal de activitate editarea periodicelor, ziarelor si revistelor, mai pe ... (vezi toată discuția)