Enel imi cere sa semnez un altfel de contract decat cel legal. Cum e posibil? Ce trebuie sa fac? Eu stiam ca exista un singur fel de contract posibil de incheiat cu Enel, pentru orice client din aceasta tara si din UE.
Locuiesc intr-un cartier rezidential Impact si ne-am judecat cu Impact timp de 2-3 ani pt ca sa ne dea retelele (ca sa putem face contract DIRECT cu Enel, nu prin Impact, care nu a avut niciodata calitate de distribuitor de energie electrica), iar Enel a stat sa inteleaga cu Impact asupra predarii retelei in tot acest timp.
Desi am facut presiuni ca sa preia retelele, abia dupa 3 ani Enel a ajuns la o intelegere cu Impact. Ce vina avem noi locuitorii ca in tot acest timp am dorit sa avem contract cu Enel, dar nimeni nu a intervenit sa indrepte ilegalitatea cu Impact care factura energie electrica fara factura si fara licenta?
Acum Enel ne impune la propriu un contract MODIFICAT, in sensul ca adauga la sfarsitul contractului o Nota ca suntem de acord sa platim retroactiv pentru toata perioada cat nu au dat curs cererii noastre.
Important: Ca si client care doreste contract cu Enel, am depus cerere, am primit nr de inregistrare, dar Enel nu ne-a dat niciun raspuns timp de 2 ani! Ne tot promitea ca in curand o sa preia retelele. Acum ne cer sa suportam toti cei 2-3 ani in care nu ne-au raspuns la cerere de conectare, nu au semnat niciun contract cu noi, dar nici nu ne-au facturat!
As dori ca Enel sa ceara penalitati de la Impact, cei care sunt de fapt singurii vinovati de situatia respectiva. (cu acceptul Enel , se pare)
In acest timp, Enel nu a verificat contoarele noastre, nici nu stiu cine si cum a pus acel contor pe casa mea si daca merge corect, contoarele au 6 ani!
Enel factureaza fara sa citeasca contoarul?
Da, deja primesc facturi, fara contract semnat! Am primit o factura in care mi se factureaza 2 perioade: anii in care au stat sa primeasca retelele de la Impact (Martie 2010-Decembrie 2011), plus o alta factura pe perioada de un an (Decembrie 2011 - Ianuarie 2013).
Nu am contract cu Enel! Am cerut sa ni se dea contractul legal nemodificat, nu l-am prmit. Ni se cere un contract modificat unde sa semnam ca acceptam sa platim in perioada cat Impact nu a predat retelele.
Da, suntem conectati la curent in toata aceasta perioada, dar nu am avut alta sansa!! Dar nu vreau sa platesc smecheriile Impact cu Enel, care permite ca sa i se distribuie energia electrica de Impact fara licenta !
Impact ne-a cerut ani la randul bani IN PLUS pentru retele, care initial erau cuprinse in contractul de vanzare-cumparare a casei!!
Si inca ceva: Enel a emis aceste facturi pe 24 si 26 Ianuarie 2013. Pe 1 Feb le-au pus la Posta, eu le-am primit azi, 4 Feb. Scadenta e.... MAINE, 5 Feb !!! Cum e posibil sa ai scadenta astfel, nu mai spun ca niciun contract semnat nu exista....??
Va multumesc pentru raspuns.
Cu respect!
Cel mai recent răspuns:
Dan-Dumitru , utilizator
13:39, 5 Februarie 2013