avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ENEL - Plata partiala la factura la energia electrica ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ENEL - Plata partiala la factura la energia electrica poate duce la oprirea curentului ?

Buna ziua.
Daca se achita o parte din factura se poate oprii curentul?
Va rog si baza legala.
Am inregistrat o factura destul de mare la regularizarea energiei electrice in decembrie 2013 am facut sesizare,mi-au schimbat contorul pentru efectuarea expertizei si mi s-a blocat plata acelei facturi.Acuma pe langa faptul ca nu am fost lamurita referitor la acel contor am fost notificata ca mi se va oprii curentul.Precizez ca am achitat o suma de bani din valoarea facturii deci rea-credinta nu este.
Multumesc
Raspundeti in scris la notificare , aratand situatia, pentru ca s-ar putea ca cei care va trimit notificarile sa nu stie demersurile dumneavoastra.
Daca ati contestat factura , pina la solutionarea contestatiei orice plata, referitoare la factura contestata se suspenda. Notificarea primita de dvs., este un mesaj automat generat de sistem, cineva din Enel nu a blocat emiterea automata a notificarii, deci nu trebuie luata in considerare. Cind veti primi un raspuns oficial, semnat si satmpilat, favorabil sau nefavorabil dvs. se va debloca si termenul scadent al facturii. In caz defavorabil dvs. termenul de scadenta este de 30 de zile de la comunicarea solutiei in caz defavorabil pentru Enel, acesta va emite o noua factura cu termen scadent de la data emiterii acesteia. In cazul in care ati parcurs acesti pasi va informrz ca plata partiala , fara acceptul scris al Enel , nu va exoneraza de sistarea furnizarii energiei electrice catre locul de consum pe ccare il detineti.
Multumesc.
Ar trebui sa cititi contractul cu ei.
Acolo ati gasi raspunsul.
Le puteti cere in notificarea adresata, asa cum a aratat domnisoara Monica Hanganu, sa va indice si temeiul de drept.
Adresarea unei cereri catre ei ar trebui sa duca la suspendarea oricarui demers referitor la sistarea energiei electrice mai ales ca ei stiu ca se poate intampla sa existe tot felul de erori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După cât timp de la data scadentă a facturii la enel se aplică penalități? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Îmi poate spune cineva, după cât timp de la data scadentă a facturii ENEL se aplică penalități conform legii, dacă nu este ... (vezi toată discuția)
Perioada neacoperita in facturarea energiei electrice monamour monamour Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie putin bizara, ciudata si de neinteles, cel putin pentru mine. Am o garsoniera in carelocuiesc socrii mei, ambii ... (vezi toată discuția)
Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)