avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

Buna ziua, am inteles ca este concediere colectiva daca concediaza 10 salariati daca societatea are intre 20 si 100 angajati. In cazul in care societatea are 15 salariati si concediaza 8 dintre ei nu intra in cadrul concedierii colective?
puteti sa imi mai spuneti daca in cazul in care este concediere colectiva este obligatoriu ca firma sa acorde salarii compensatorii?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
CRODICA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 4 Februarie 2013
Situația prezentata de dvs nu este considerata concediere colectiva .

Legislatia prevede ca se pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. .. Așadar, acordarea salariilor compensatorii este obligatorie numai daca este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau reg.intern al acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca monik monik buna ziua! mai sunt obligatorii platile compensatorii in caz de concediere pt motive neimputabile salariatului? multumesc (vezi toată discuția)