avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In calitate de intimat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In calitate de intimat

Buna ziua ,



Am primit acasa o citatie in care scrie :


T.C. ( eu ) cu ultimul domiciliu in ... este chemat in aceasta instanta , camera ... , in ziua de ... , ora 12.00 , in calitate de intimat, in proces cu CARPATICA ASIG SA in caliate de recurent pentru Recurs - pretentii.
Cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE
In caz de neprezentare a partilor , judecata se va face in lipsa , daca se solicita in scria acest lucru de catre una dintre parti.

Acum am si eu o serie de intrebari :

- Ce inseamna in calitate de intimat ?
- Cum depun INTAMPINAREA ?
- Trebuie neaparat sa ma duc la tribunal ?
- Cat de grava este situatia pentru mine in acest proces ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns ,
O seara placuta .
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 20:47, 5 Februarie 2013
Buna seara!

Din moment ce va aflati in stadiul procesual denumit recurs, cu siguranta aveti cunostinta despre litigiul in cauza. Cu alte cuvinte, Carpatica Asig SA a fost nemultumita de solutia data in primul ciclu procesual (la judecatorie) si a declarat recurs.

Deci, intimat inseamna parat in recurs. Intampinarea o depuneti fie personal, la dosarul cauzei, prin registratura (inainte de termen) sau in sedinta publica (la termen) sau o transmiteti prin posta, cu confirmare de primire.

Este de preferat sa va aparati (adica sa depuneti intampinare si sa va prezentati in instanta), intrucat solutia de la fond se poate schimba (indiferent ca va este favorabila sau nu momentan).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - incuviintare executare silita... viorelh viorelh Societatea la care sunt administrator este...\" chemata in instanta in caliatate de intimat in proces cu o alta societate... prin BEJ...in calitate de ... (vezi toată discuția)
Intampinare la recurs soare victor soare victor va rog mult un mic ajutor. pana pe data de 26 feb[ziua judecarii recursului] trebuie sa depun intampinare. va rog sa-mi spune-ti unde trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Doresc o explicatie a termenilor FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD am un proces cu o firma la care am lucrat de vreo 3 ani.. suntem 8 angajate date in judecata. ieri am primit o citatie in care sunt chemata in judecata , ... (vezi toată discuția)