avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere- refuzul intretinerii, ce este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere- refuzul intretinerii, ce este de facut?

buna seara , as dori si eu un raspuns, ce se poate face in cazul in care sa incheiat un contract de intretinere, cu clauzele de intretinere, asigurare hrana, imbracaminte, medicamente, curatenie si in caz de spiatalizare suport; dar doamna care este de supravegheat refuza sa se spele, refuza sa o duc la orice control medical, si refuza sa mai accepte dieta care i s-a recomandat.(mentionez ca a fost spitalizat cu aprindere de plamani).Sfatuiti-ma ce se poate face pentru cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: balazszsuzsa , utilizator 22:47, 4 Februarie 2013
Obligatia dvs ramane prestarea intretinerii . Incercati sa rezolvati amiabil situatia sau sa aveti dovezi si martori ca intretinerea este prestata dar ca creditorul obligatiei refuza, asta pentru un eventual proces in care s ar cere rezolutiunea acestui contract datorita nerespectarii obligatiilor dvs . De asemenea ar fi Bine sa sesizati si reprezentantul Autoritatii tutelare care l a asistat in act pe respectivul creditor al obligatiei de intretinere, confirm lg 17/2000, tocmai pentru a va dovedi buna credinta si ca respectati clauzele contractuale.
multumesc pentru raspuns, Joha,
as mai intreba , daca doamna pe care o intretin doreste sa renunte la contract ce sanse are?(sa razgandit, ca sa insanatosit)
Nu poate renunta la contract Decat faca nu s au respect at prevederile contractuale....d aia va souneam ce va spuneam mai sus....
incaodata va multumesc,
prin contractul acesta de intretinere sunt obligata sa stau zi -noapte 24din 24 numai cu ea?
Nu doamna. Trebuie sa prestati la ceea ce v ati obligat. Sa I duceti hrana, medicamente, haine ......puteti plati pe cineva sa aibe grija de ea....
Aveti grija sa pastrati toate dovezile prestarii intretinerii, chitante, facturi....
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa Buna seara, am un contract de intretinere (in care trebuie sa asigur medicamente, hrana, curatenie,si spitalizare), in care intretinuta refuza orice beneficiu ... (vezi toată discuția)
Clauza de daune pentru debitor in contract de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 pot invoca intr-un contract de intretinere, eu ca intretinator, in cazul in care intretinutul refuza intretinerea, sa-mi fie platite daune pentru acest refuz ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 Buna ziua! Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)