Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In urma unui conflict, sotul meu a depus intentia de divort la tribunal. Am luat legatura cu un avocat care sa ma reprezinte. Acesta mi-a cerut sa semnez un contract de asistenta juridica si sa achit achit onorariul. Cand ne-am intalnit a doua oara am semnat acest contract si i-am dat jumatate din onorariu. Pana sa ne prezentam la primul termen, sotul meu a depus o cerere de renuntare la judecata, dupa care in ziua procesului am fost prezenta doar eu si sotul meu, confirmand instantei ca dorim renuntarea divortului. Bineinteles ca la acest prim termen nu a venit si avocatul cu care semnasem contractul. Dupa cateva zile m-am intalnit din nou cu acest avocat, i-am aratat cererea de renuntare si am solicitat sa-mi inapoieze banii pe care i-am dat. De atunci au trecut cateva luni, iar parerea mea este ca daca acest proces nu a avut loc nici contractul nu este valabil.
medieribucuresti a raspuns, in topicul dublat si sters:
Trebuie citit contractul si verficat daca exista clauze in caz de renuntare. Cand ati renuntat la proces ati facut si demersuri sa il instiintati si pe avocat? Acesta a prestat intre timp vreun serviciu pentru Dvs? A redactat vreun act?
Divort
Serbanstefan21
Buna ziua,
Am intentat divort acum o luna de zile si avocata a primit de la tribunal sa platesc o taxa de 1250 lei in termen de 10 zile.
Daca eu am cazut ... (vezi toată discuția)