avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi de mostenire inaintea mortii proprietarilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi de mostenire inaintea mortii proprietarilor de drept. vanzare drept succesiune?!

E o situatie ciudata si as vrea sa aflu daca exista vreun cadru legal (contract sau ceva in genul) prin care sa imi cedez dreptul de mostenire asupra unui bun, fara a avea deocamdata acest drept.
Situatia este urmatoarea: Am un frate care detine un apartament si inca plateste rate pentru el. Acum s-a mutat cu serviciul in alt oras si mi-a propus urmatorul lucru. Sa facem un contract prin care imi cedeaza mie acel apartament dar continua el sa achite rata pana la capat, dupa care apartamentul sa ramana in posesia mea. In schimb, el imi cere sa ii cedez lui toate drepturile de mostenire asupra posesiilor parintilor, in momentul in care acestia nu vor mai fi. Practic ambii parinti sunt inca in viata. Mie mi-ar surade ideea, dar legal este posibil asa ceva? Va multumesc
Orice pact privind mosteniri viitoare sunt interzise și nule de drept. Nu puteți face așa ceva.
Asupra dreptului la mostenire nu puteti sa optati, decat dupa deschiderea acesteia. Cum mostenirea intervine doar in cazul decesului celor a caror patrimoniu va fi dezbatut, nu aveti ce contract/act sa incheiati. Aveti grija ce fel de contract vreti sa incheiati si ce afaceri vreti sa efectuati. Uneori, cele cu familia sunt cele mai nereusite. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare propietate locuinta elisah elisah Buna ziua! Va rog sa îmi recomandați ce varianta este mai avantajoasa si mai puțin costisitoare pentru a transfera o proprietate de la părinți pe ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire Alex0804 Alex0804 Buna ziua Parintii pot renunta la dreptul de mostenire, dobandit prin testament, in favoare copiilor in situatia in care exista un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o situatie ciudata-cel putin. in 2005 mama a ... Vioreta Vioreta Buna ziua, Avem o situatie ciudata-cel putin. In 2005 mama a despagupit partea bunicului decedat -fratilor sai- semnat act in fata notarului. Bunica a ... (vezi toată discuția)