Daca intr-o intelegere cu privire la un imprumut de bani , intelegere incheiata intre 2 frati , nu exista martori , se poate cere o hotarare care sa tina loc de act autentic ?
Multumesc
Multumesc pentru lamuriri , dar daca pe acest asa-zis contract de imprumut , partea care sustine ca a imprumutat , pentru a aduce in sprijinul sau ca dovada , a adaugat o semnatura a unui martor , insa o semnatura falsa . Partea imprumutata sustine ca nu a luat niciodata bani, semnatura este intr-adevar a lui insa nu a semnat acest act ci semnatura i-a fost obtinuta prin dol ( intrucat sunt frati si au locuit in aceasi casa ) si semnatura martorului e falsa . Daca in urma inscrierii in fals se va constata ca semnatura martorului e falsa , actul in sine cum se va considera ca avand valabilitate ? Plus ca sunt si alte dovezi ( semnatura e intr-un colt al paginii , nu exista mentiunea " bun si aprobat " scris de imprumutat , semnatura este facuta cu alt pix fata de restul documentului , actul e scris in totalitate de cel care imprumuta ,e scris ca a fost facut in doua copii ( taiat si modificat ) in doua exemplare , dar cum l-a facut pe al doilea ? L-a scris din nou ? etc. Se poate combate in instanta valabilitatea actului ? Va multumesc inca o data.
Cu stima
Va multumesc , asa s-au si intamplat lucurile : instanta a dispus efectuarea de verificari intrucat documentul a fost "defaimat ca fals" si actul se afla pe masa organelor de Politie , speram in aflarea adevarului , daca se va constata ca una din semnaturi ( a martorului ) e falsa , se poate combate actul in instanta , in sprijinul afirmatiei ca nu este un act original ?
Inca o data va multumesc pentru lamuriri
Imprumut
romex
Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)