Va rog am nevoie de cateva lamuriri
1.la partajul unui credit pt nevoi personale cu ipoteca in cazul stabilirii unui procent de 50% se partajeaza si costurile achitate pentru contractarea acestuia(taxa notariala ipoteca,asigurare,etc)?
2.cum se stabileste plata fiecaruia?jumatate in fiecare luna sau exista o alta modalitate practicata?
Multumesc!
Sotul dumneavoastra a uitat deja de copil? Nu se intreaba unde va sta acesta? Fratele poate cere daramarea constructiei, si sotul nu va mai primi nimic din aceasta. Ce are de castigat daca se intampla asta?
Va fi un proces greu si de durata. Va trebui sa aiba acte prin care sa dovedeasca ca a ridicat acea constructie.
Ii va fi greu sa dovedeasca.
in legatura cu creditul, probabil nu vrea decat sa se tipuleze clar ca este o datorie comuna, pentru ca apoi sa va ceara jumatate din ce plateste. Nu vi se va putea cere sa platiti anticipat jumatate din crdedit, asa cum afirma doamna avocat. Niciodata. Vi se vor putea cere doar jumatate din sumele de bani care vor fi platite efectiv de sot la banca.
Sotul va plati pentru ca altfel ii va fi executat imobilul. Va va putea cere jumatate din ce plateste.
In primul rand in raport cu banca, dvs aveti calitatea de girant al sotului, sau creditul este numai si numai pe numele acestuia? Ati fost luata in calcul la obtinerea acelui credit?
Daca nu sunteti garanta sotului dvs., banca il va tine raspunzator pentru credit doar pe el, executand silit bunul sau propriu ( garsoniera sa de care mentionati ca este ipotecata la banca precum si orice alte bunuri proprii ale acestuia sau bunuri comune dupa partajarea acestora cu dvs.)
In acest caz, ar trebui sa incercati sa contestati calitatea de datorie comuna a creditului, pentru ca banii au fost folositi total nechibzuit si nu spre folosul familiei - se pare ca i-a investit in edificarea fara autorizatie ( deci ilegal) a unei constructii pe terenul altuia - ori acest lucru in mod clar nu va profita dvs sau familiei. Dupa parerea mea e la fel de hazardata investitia facuta de fostul sot ca si cum ar fi jucat banii la cazinouri.
Daca datoria va fi considerata comuna, se va tine cont de aceasta la partajul bunurilor comune. Trebuie sa va prevalati - daca nu sunt alte bunuri comune de luat in considerare - de investirea banilor din credit in acea constructie si sa cereti sa-i fie atribuita sotului in proprietate integral, astfel incat si datoria catre banca sa-i ramana de platit tot lui. Nu este corect sa platiti jumatate din credit atat timp cat veti fi de acord sa renuntati la atribuirea bunului construit din credit, ci doar daca veti pretinde 1/2 din imobilul construit ilegal - dar pentru atribuirea imobilului este nevoie intai ca acesta sa existe d.p.d.v. legal - adica sa fie intabulat.
S-a dat o hot preliminara in care se considera:noi sotii am dobandit in timpul casatoriei un drept de creanta fata de fratele meu si s-a cerut expertiza ptr bunurile imobile ridicate ilegal pe terenul lui si pentru imbunatatirile aduse imobilului acestuia(val constructie si val imbunatatiri),constata ca avem o datorie comuna(creditul de 18000CHF)avem o contributie egala la dobandirea bunurilor si deci si o dat comuna,fixeaza termen la 24 martie.Recurs odata cu fondulLa dosar nu am avut acces azi desi pe site-ul Jud aceasta minuta apare in data de 10 mar.Stiu ca trebuie sa dea motivele si capatul de lege in care a incheiat asa aceasta cauza.Totul se face dupa cate vad in avantajul fostului sot acesta fiind ruda cu avocatul iar avocatul este fost judecator.
Nu inteleg ce hotarare partiala e asta, cu termen acordat... in ce baza...
Imi e neclar, e rgeu sa ne pronuntam fara actele dosarului in fata.
Dar avocatul dv. ce va spune?