avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate dupa casatorie

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie. Am achizitionat impreuna cu sotul meu inainte de casatorie o locuinta prin programul prima casa, exact cu o luna inaintea casatoriei. Avansul si o parte din taxe a fost suportat de mine, doar contractul de credit si contractul de V-C pe numele doar al sotului.
Acum dorim sa avem amandoi drepturi asupra locuintei, mai ales ca vom plati si ratele din venitul comun. Adica sa nu poata vinde locuinta fara acordul meu sau in caz de vanzare sa se imparta valoarea (in caz de partaj)

In contractul prima casa se specifica ca nu are dreptul de instrainare 5 ani, deci nu putem face donatie sau contract de V-C...exista si alta posibilitate ca acest bun sa fie considerat ca achizitionat dupa casatorie in cazul unui partaj?
Cel mai recent răspuns: Mara1234 , utilizator 09:46, 6 Februarie 2013

Mergeti la un notar si incheiati o conventie in care aratati felul cum ati contribuit la dobandirea avansului si cum intelegeti pe viitor sa detineti bunul in coproprietate in cote egale.
Oricujm,. bunurile dovandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune iar avansul era contributia proprie.
Multumesc pt raspuns. Contractul de V-C a fost semnat inainte de casatorie, ratele pe 30de ani vor fi platite in timpul casatoriei. Contractul de credit prevede faptul ca locuinta nu trebuie instrainata timp de 5 ani, de aceea nu se poate face donatie sau contract de V-C.
Se poate face conventia in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala pentru cumparare locuinta Ani cosma Ani cosma Buna ziua. Sunt casatorita de 6 ani, dar in acest timp sotul meu a avut cateva tentative de a divorta. Se intoarce dupa un timp,dar nu am siguranta ca vom ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri obtinute in timpul divortului andreiul andreiul sunt din pitesti si am intentat acum 2 luni o actiune de divort, dupa 5 ani de casnicie. neavand unde sa locuiesc acum, doresc sa achizitionez un imobil, ... (vezi toată discuția)