avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

am o sora k are 15 ani si de vo 2 ani a intrat intru anturaj de curve si golani
si fuge de acasa si sta o saptaman in aturaj si vine acasa si sta o saptamana si fuge ear de acasa
Cel mai recent răspuns: VladimirM , utilizator 02:57, 6 Februarie 2013
Cam micuţă pentru astfel de escapade.Părinţii nu fac nimic pentru a stopa aceste lucruri?
Sora dvs. mai merge la şcoală?
Poate ar trebui anunţată şi poliţia, fiindcă este posibil să fi intrat într-o reţea de prostituţie .
Mai mult, părinţii ar putea fi traşi la răspundere pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind creşterea şi educarea fetei minore, ,iar sora dvs. ar putea fi luată din familie şi încredinţată unei instituţii de ocrotire socială.
Pentru a se demonstra infractiunea de obicei, este nevoie in aceasta situatie a se determina grupul de operare infractional. Complicitatea in acest caz are o structura dihotomica, si anume:
In cazul complicitatii morale, participatia complicilor se formeaza sub aspectul determinarii sau inlesnirii savarsirii faptei de faptuitor. Acesta in prima situatie trebuie sa ezite sau sa aiba dubii cu privire la punerea in executare a actelor infractionale, insa ca urmare a presiunilor morale, rezolutia infractionala a faptuitorului se intareste, trecand astfel la fapt. Complicitatea materiala, din economie de cuvinte, nu o voi prezenta.
Nu ne intereseaza aspectul repetarii actelor de instigare, insa dovedirea obiceiului in cazul infractiunilor de prostitutie, art.328 Cp, este importanta.
Simplele banuieli nu tin loc de probe! Daca totusi exista, asa cum a spus colega noastra, legally_aid, trebuie sa fie sesizate organele de politie cu privire la faptele pe care le banuiti pentru efectuarea cercetarilor si dupa deschiderea unui dosar penal, sa fie sesizate concomitent cu desfasurarea anchetei, si celelalte organe abilitate raportate la persoana infractorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori ContSters280622 ContSters280622 am o sora k are 15 ani si de vo 2 ani a intrat intru anturaj de curve si golan si nu sti in ce infractiune se incadreaza anturajul asta prost (vezi toată discuția)
Furt calificat. PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa deschid un subiect destul de des dezbatut,si anume furt calificat,aseara am intrat in contradictoriu cu un prieten,care mi-a spus ca defapt,cel ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în care ma aflu: cum pot evita ca declarațiile mele să ajute la incriminarea fostului iubit? UtilozatorX UtilozatorX Buna ziua, am fost citata ca martor intr-un proces penal. M am prezentat la data si locatia respectiva unde mi s a adus la cunostinta motivul pentru care am ... (vezi toată discuția)