avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DRUM
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DRUM

Am o proprietate in judetul Vrancea pe care am amplasat o casa, si inca o proprietate a unchiului meu lipita de a mea, un grajd , doua garaje, si am si o gradina o parte a mea o parte a bunici mele si o parte a unchiului meu. Forma proprietatii este cumva dreptunghiulara. Pe titlu de proprietate apar ca vecini : 3 alti proprietari, un drum comunal NR1 ( o bucata de teren ) luat de la un cetatean de pe timpul domniei comuniste si un alt drum NR2.
Problema mea este drumul de pe bucata de teren a vecinului care este sau era drum. Asa cum este amplasata proprietatea mea nu am alta cale de iesire decat la drumul acela , deoarece la durmul NR2 are unchiul meu.
Ce trebuie sa fac ca proprietatea mea sa aiba iesire ?
Acel drum deservea ca intrare si iesire si la o gradinita si un dispensar uman.
Cel mai recent răspuns: ONEA21 , utilizator 23:22, 5 Februarie 2013
Va trebuie un drept de servitute.
Intrucat proprietatea dvs. se afla pe un teren infundat, fara cale de iesire la drumul public decat pe proprietatea vecina, va trebui sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati un drept de servitute.
Referitor la subiectul drum Am cerut acest drept, am castigat , apoi omul si - a inchis din nou bucata de teren drum iar acum ma judec pentru nerespectarea unei hotarari de judecata.As putea sa pierd procesul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere - ce înseamnã "cale publicã" adrian_i adrian_i Conform art 616 din Codul Civil \"Proprietarul al cãrui loc este înfundat, care nu are nici o iesire la [b]calea publicã[/b], poate reclama o ... (vezi toată discuția)
Drum de acces kikirika kikirika BUNA,am o casa cu un grajd mare ,ca si cele de pe vremea CAP-rilor,linga mine mai sunt inca doua grajduri care nu au acces de nicaieri pt. ca au fost vindute ... (vezi toată discuția)
Servitute anonim anonim vecina din spatele curtii mele a vandut o parte din teren care nu are iesire la strada. practic noul proprietar se afla intre noi. acesta doreste sa obtina ... (vezi toată discuția)