avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... evaluarea unui imobil pt prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

evaluarea unui imobil pt prima casa

Buna ziua,
Am aplicat la o banca pentru prima casa 4 . Casa pe care vreau s-o cumpar are terenul provenit dintr-o mostenire de la bunici.Banca se impiedica de neexistenta titlului de proprietate (bunicii si unica mostenitoare a lor decedand ulterior )desi proprietarul casei are de la primarie adeverinta ce tine loc de titlu de proprietate cu toate detaliile obtinerii lui (gen arbore genealogic). si cf legii fondului funciar.
Eu am achitat evaluarea casei .
Intrebarea mea este: daca retrag dosarul de la aceasta banca si aplic la alta , evaluarea casei mai este valabila sau trebuie sa se faca o noua evaluare ,iar eu sa mai platesc din nou taxa .
Va rog sfatuiti-ma ca deja iau pastile antistres de cat m-au frecat astia.
Multumesc

Imi cer scuze ca mai afisez odata dar nu stiu dc am selectat categoria bine in forum

Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 21:56, 5 Februarie 2013
banci diferite presupune evaluatori diferiti.
numai in cazul in care a 2a banca agreeaza evaluatorul primei banci ati putea scapa de o noua evaluare.
Puteti sa intrebati din start la banca daca se accepta acel act si daca e agreat acel evaluator, ca sa va scutiti de alte batai de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa - curte - gradina SebastianHorvat SebastianHorvat Buna ziua. Anul trecut in urma decesului unei matusi ( casatorita, sotul decedand innaintea sa), am mostenit 75% din 'casa + curte' (a existat un act ... (vezi toată discuția)
Intrebare sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza,amointrebare: Daca in timpul casatoriei 2 soti cumpara un apartament cu 35 mii euro si dupa un an il vand cu 45 mii.Achita creditul de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa parinti cu imprumut prima casa justmematza justmematza Buna ziua, Va scriu deoarece am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Situatia este urmatoarea: Eu si sotul meu dorim sa construim o casa. Deoarece nu avem ... (vezi toată discuția)