avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... improprietarire de teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

improprietarire de teren

Buna ziua! As avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema: avem un teren care nu este trecut in titlurile de proprietate. Acest teren a fost cumparat de strabunicul meu de la un ungur, iar ca act s-a facut o procura scrisa (in perioada aceea nu existau inca titlurile de proprietate), procură care s-a pierdut de-a lungul timpului.
Cum am putea trece acel teren pe titlurile de proprietate, avand in vedere ca il lucram de zeci de ani şi practic este al nostru.
Multumesc!
Daca nu ati depus cerere la primarie pentru reconstituirea dreptului de proprietate , formulati in instanta o actiune in uzucapiune(de 30 de ani) in contradictoriu cu primaria si dovediti cu martori ca ati lucrat permanent acel teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - ajutor ! leorot leorot Supun atentiei dvs urmatoarea speta: 1937 - strabunicul meu cumpara un teren. actul s-a pierdut - am obtinut de la arhivele statului o copie a inregistrarii ... (vezi toată discuția)
Problema terenurilor fara acte de proprietate marian173 marian173 Am un teren in comuna de 2500m pe o1000 de metri am am titlu de proprietate emis in 1994 iar restul 1500 nefiind cuprins. Cand sau eliberat titlurile de ... (vezi toată discuția)
Mostenitor terenuri, drept de proprietate 1984cristi 1984cristi Buna ziua, Strabunicii au avut mult teren. Dupa ce au murit nu s-a facut succesiunea (au fost 4 copii din care 2 nu mai sunt). In urma cu cativa ani bunicii ... (vezi toată discuția)