avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema terenurilor fara acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema terenurilor fara acte de proprietate

Am un teren in comuna de 2500m pe o1000 de metri am am titlu de proprietate emis in 1994 iar restul 1500 nefiind cuprins. Cand sau eliberat titlurile de proprietate mama nu la citit si a semnat procesul verbal de punere in posesie. Acum doi ani mama a decedat eu nu am stiut de titlu pana saptamana trecuta cand reprezentanti de la cadastru mau anuntat sa eliberez acest teren de 1500m Acest teren este in posesia familiei mele din strabunici si nimeni nu la revendicat nici o data. La primarie nu se gasesc acte pe acest teren Pe acest teren a fost casa strabunicilor care din cauza vechimi sa daramat .Momentan nu am cu ce sa certific ca acest teren este in posesia familiei mele din strabunici.Ma poate ajuta cineva unde si ce sa caut?

Cel mai recent răspuns: marian173 , utilizator 14:24, 7 Martie 2015
Deocamdată sunteți proprietar doar pe ceeace aveți transmis prin titlu de proprietate și prin urmare ceeace a semnat mama la data punerii în posesie.
Pentru restul de teren de 1500mp puteți să faceți o acțiune în uzucapiune, chiar de 30 de ani, Reprezentanții de la cadastru nu au calitatea să vă solicite eliberarea acestui teren. În ce calitate v-au solicitat acest lucru?
Dacă vine Primăria împreună cu un expert cadastrist , pentru identificarea respectivei . proprietăți și eventual vă solicită evacuarea, solicitați și d-voastră să vă prezinte dovada dreptului de propr. a Primăriei(deoarece modul de obținere a unui dr. de proprietate este inclusiv prin uzucapiune-a d-voastră, - sau prin dovedirea de către Primărie a dobândirii prin moștenire vacantă.Ați achitat taxe și impozite locale pentru acel teren?Îl lucrați, îl locuiți, ?Sunteți recunoscut ca proprietarde către vecini?
Un avocat!!!!!!!!!!!!
de ia aparitia titlului de proprietate pe acesti 1500m adica din 1994 su sa platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot plati impozitul pe un teren fara acte marian173 marian173 Am un teren intravilan de 2500m mostenire pe 1000 am titlu de prorietate iar restul de 1500m nu.Acesti 1500m sunt in proprietetea familiei mele din strabuni pe ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate interbelic versus titlu de proprietate post decembrist mia26maria mia26maria Buna seara! Strabunicul meu a detinut un teren acum aproape 90 de ani in vecinatatea casei, lucru marturisit si de cel mai batran om din sat (are 89 de ani ... (vezi toată discuția)
Problema cu intabularea pe baza certificatului de mostenitor alina101 alina101 As dori sa stiu daca intabularea se poate face pe baza certificatului de mostenitorin urmatoarea situatie: Mama mea este mostenitoarea bunicilor mei din 1990 ... (vezi toată discuția)