avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot plati impozitul pe un teren fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot plati impozitul pe un teren fara acte

Am un teren intravilan de 2500m mostenire pe 1000 am titlu de prorietate iar restul de 1500m nu.Acesti 1500m sunt in proprietetea familiei mele din strabuni pe el a fost casa strabunicilor care sa daramat intre timp.Din 1994 cand au fost emise titlurile de proprietate nu sa platit impozit la acesti1500m.Pana luna trecuta nu la revendicat nimeni cu acte. Acum doua saptamani reprezentanti de la cadastru din partea primariei mau anuntat sa le eliberez terenul motivind ca este terenul primariei.Ce pot face pentru a veni cu impozitul la zi?Va Multumesc!!
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
marian173, utilizator
Cel mai recent răspuns: hopaeu , utilizator 19:37, 8 Martie 2015
Nu este suficient sa platiti impozitul pentru a ramine proprietar. Trebuie sa intabulati terenul, si sa fiti proprietarul de drept. Evident, cu dovada proprietatii din strabuni si dezbaterile succesorale.
Pe acest teren ar trebui sa existe acte pe undeva dar cei de la Primarie sunt foarte reticenti si comozi .Unde trebuie sa ma adresez pentru a le gasi?Multumesc!
marian173, utilizator
Daca in familie nu se gasesc (poate aveti niste chitante vechi de vinzare-cumparare), incercati la Registrul agricol al localitatii respective. Aveti noroc daca terenul a fost declarat si s-a platit impozit in trecut. Va trebui sa stiti multe date, vecini, etc despre teren si mai ales, sa insistati. Vad ca stiti cit de comozi sint functionarii primariilor.
Acesti 2500m sunt un intreg vecini sunt aceeasi de peste100 de ani.Este posibil sa existe hari mai vechi de 1989 la vreo institutie si unde?
marian173, utilizator
Tot la Registrul agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema terenurilor fara acte de proprietate marian173 marian173 Am un teren in comuna de 2500m pe o1000 de metri am am titlu de proprietate emis in 1994 iar restul 1500 nefiind cuprins. Cand sau eliberat titlurile de ... (vezi toată discuția)
Teren ipop ipop buna Avem un teren intravilan cumparat de strabunica cu contract de V/C inregistrat in cf din 1938, inscris in registrul agricol 1959-1963 al acesteia si ... (vezi toată discuția)
Eliberare act proprietate dupa testament. alin76 alin76 Strabunica a dat testatment bunicii mele care la randul ei a dat testament mamei mele pe un teren aflat langa curtea casei . Testamentul strabunicii este ... (vezi toată discuția)