avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie

In timp ce ma aflam cu masina in curtea unei primarii unde obisnuiesc sa-si parcheze angajatii masinile, din neatentie am avariat una dintre masini. Am plecat de la fata locului si nici nu m-am prezentat la politie intrucat masina mea nu a suferit nicio avarie. Mi se poate retine permisul de conducere sau pot fi sanctionat pentru incalcarea vreunei norme rutiere avand in vedere locul comiterii accidentului?
Cel mai recent răspuns: mario_er , utilizator 19:26, 8 Mai 2013
Nu este vorba de constientizare ci doar de partea juridica a problemei.
Multumesc de interventie.
Exact asta am și spus. Exista un prejudiciu ce a fost recunoscut de făptuitor și trebuie reparat.
Oricum instanta va da dreptul sa va apărați dacă o sa considerați ceva injust.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
giv, utilizator
Buna Ziua,

Am atins o masina in urma unor manevre. Eu am dat cu spatele iar cand am dat am auzit sunetul masinii din spate si alarma. Am stat undeva la cateva secunde sa vad daca vine cineva, apoi am plecat, fluidizand traficul si rezolvandu-mi problema urgenta pe care ttebuia sa o rezolv. Dupa aprox 5 min am revenit insa masina nu mai era la fata locului. M-am uitat in spate sa vad daca masina mea este avariata insa nu are nicio zgarietura. Dupa aprox 30-35 de minute m-am intors iar, masina tot nu era, am intrebat de 2 magazine din imprejurimi, insa nimeni nu stia nimic. Dupa aprox 4 ore am fost la politie sa declar fapta, am declarat-o insa nu am retinut numarul masinii si nici nu stiu daca am avariat-o...nu am coborat din masina sa ma uit...Am completat doar prima pagina a declaratiei si am dat datele mele de contact, numarul masinii mele, mentionand sa ma contacteze telefonic persoana daca constata vreun defect la masina. Intrebarea mea este: Se poate face vreo nedreptate in cazul acesta? Cu hartia completata de mine, ma poate implica altcineva intr-un accident cu avarii mai mari? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara permis mytyca545 mytyca545 am ramas fara permis la o tamponare in interiorul parcari kaufland desi scrie ca e parcare privata si ca nu isi asuma raspunderea pt incidente help my (vezi toată discuția)
Accident în parcare filmat de camerele de supraveghere. ce consecințe pot fi pentru șoferul vinovat, ținând cont că a plecat de la locul faptei și nu a declarat evenimentul la poliție? TheMacho TheMacho Am fost azi la firmă care are camera de supraveghere care a înregistrat cum am lovit ușor o mașină în parcarea de la bloc. Mi-au luat datele să îmi ... (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)