Am cumparat un apartament, iar dupa circa 7 ani , fostul proprietar si-a reinoit actele tot pe adresa aceasta. vreau sa stiu parerea dumneavoastra si sa ma sfatuiti ce e de facut ca sa-l impiedic sa posede aceste acte.
Buna ziua, daca si-a facut CI noua inseamna ca a ramas cu un original al actului dinainte (cel cu care a dobandit inainte sa va vanda dvs.). Incercati sa recuperati acest original, pe care trebuia sa i-l luati atunci, la semnarea vanzarii.
Adresati-va la politie, la biroul care preia actele pentru carti de identitate.
Pentru a putea impiedica persoana la folosirea acestor acte este necesara introducerea unei actiuni avand ca obiect anularea actelor respective. Din pacate se tot intampla astfel de situatii. Mai grav este ca atunci cand este sesizata POLITIA, se pune problema cum ca persoana trebuie sa posede un buletin si ca urmare trebui sa poata fi localizata la o anume adresa, fara a se observa de fapt ca respectivul act a fost obtinut prin frauda (de cele mai multe ori printr-o declaratie pe propria raspundere). Este uimitor faptul ca nimeni nu observa unele aspecte esentiale cum ar fi : 1) in mod clar daca persoana si-a vandut casa este clar ca nu mai locuieste la aceeasi adresa 2). Atata timp cat nu locuieste la vechea adresa inseamna ca locuieste undeva in mod clandestin(pentru aceasta aplicandu-se sanctiunea amenzii) 3) in cazul in care nu poate face dovada unui domiciliu de ce este necesar sa fie mentionat vechiul domiciliu, atata timp cat este foarte clar ca aceasta varianta este total exclusa. 4) nu in ultimul rand trebuiesc avute in vedere actele prezentate la data solicitarii unui nou act de identitate. Acestea neputand fi prezentate, faptuitorul da o declaratie pe propria raspundere savarsind infractiunea de fals in declaratii. Da da fals in declaratii ! de ce nu se iau masuri ? din comoditate .....
Nu e chiar atat de corect si nu cred ca sa se intampla tot mai des astfel de situatii.
In lipsa unui documentului care face dovada adresei de domiciliu, declaratia pe proprie raspundere despre care vorbeste dl. avocat trebuie insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica prin care acesta certifica existenta unui imobil si faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata.
Nici ce a scris la 3) nu este corect, cei care nu pot face dovada unui domiciliu nu pot obtine decat carte de identitate provizorie pe care nu este mentionat vechiul domiciliu
Explicatia data de ilinca81 este cea mai plauzibila, a ramas in posesia unui exemplar original al documentului. Cei de la Evidenta nu aveau de unde sa stie ca imobilul a fost vandut, nu se cere extras de carte funciara alaturi de actul de proprietate.
O sesizare la Evidenta Persoanelor nu ajuta, nu au competenta de a lua masuri in sensul dorit de dvs. Fara sentinta judecatoreasca nu puteti obtine anularea actului de identitate, aici are dreptate dl. avocat.
Cat despre permisul de conducere, acela nu ii poate fi anulat pe motivul ca nu locuieste efectiv la adresa din CI.
Daca stiti unde locuieste acum, puteti sesiza sectia de politie de care apartine ca locuieste acolo fara forme legale; insa daca are viza de resedinta nu ii poate fi aplicata nici macar acea amenda prevazuta de lege (intre 40 si 80 de lei).
Domiciliu ilegal?
J.M.
Buna seara. As avea si eu o intrebare legata de variantele pe care le are noul proprietar al unui imobil de a-l determina pe vechiul proprietar sa-si schimbe ... (vezi toată discuția)
Carte provizorie
Linca
Buna seara
nepotul meu are hotarare definitiva pentru inregistrare tardiva,trebuie sa scoata mai intai o carte provizorie de identitate si apoi certificatul ... (vezi toată discuția)