avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non-profit gradinita particulara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non-profit gradinita particulara

Buna ziua,
reprezint o gradinita particulara,infiintata conform legii invatamantului,sub forma de asociatie non-profit,autorizata de Ministerul Educatiei. Data fiind activitatea(incasarea lunara a taxei de scolarizare) am tratat inca de la inceput toate operatiile ca fiind o activitate economica,deoarece nu am fonduri,sponsorizari,donatiietc,totul fiind autofinantare.
1.Am dreptul la scutire de tva?
2.Conform noului cod fiscal,de la 01.02.2013 tb sa platesc 3% din CA?
3. Am obligativitatea de a a vea casa de marcat?

Ce acte trebuie sa intocmesc pentru a justifica incasarea taxei? Tb chitanta +factura? Daca am casa de marcat,mai emit chitanta si factura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:01, 19 August 2013
2. In cazul dumneavoastra nu se aplica prevederile og 8 din 2013 pentru ca nu sunteti societate comerciala ci aplicati impozitarea referitoare la plafonul de 15 000 wueo anual.
3 Nu va trebuie casa de marcat si taxa o incasati cu factura si chitanta si bineinteles contractul semnat la inceput de an scolar. Daca folositi casa de marcat, atunci factura si bonul.
Puteti sa desfasurati in aceasta primavara si campania de 2% printre parintii copiilor.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
george-neagu, moderator
Dupa ce depasec cei 15000 euro anual( aproximativ in 2 luni de zile), platesc 16% sau 3%?

Si daca am comandat casa de marcat, are ceva daca o folosesc si nu trebuie? Sau sa nu o inregistrez la administratie si sa nu o folosesc momentan (ieri am comandat-o)
Mergeti cu impozit pe profit de 16%.
Puteti sa fiscalizati casa de marcat si s-o folositi acum daca tot ati cumparat-o.
Pentru TVA se aplica articolul 141 alineatul 1 litera f) din Codul fiscal care se refera la activitatea de invatamant prevazuta in Legea invatamantului nr. 84/1995? Adica sunt sau nu platitoare de tva dup ace depasesc plafonul,avand in vedere ca sunt autorizata si nu acreditata de catre Minister?
Multumesc
O asociatie non-profit efectueaza si servicii medicale contra-cost (gimnastica) catre populatie. Trebuie sa foloseasca casa de marcat sau poate icasa cu chitanta ( si factura)? Sau cum poate evita casa de marcat?

Alte discuții în legătură

Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Evidenta incasari pentru o asociatie hspinache hspinache Fac parte din o asociatie nonprofit tip after-school . Care este forma corecta a evidentei primare privind incasarile chesh ? Varianta 1-cu o casa de ... (vezi toată discuția)