avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non-profit gradinita particulara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non-profit gradinita particulara

Buna ziua,
reprezint o gradinita particulara,infiintata conform legii invatamantului,sub forma de asociatie non-profit,autorizata de Ministerul Educatiei. Data fiind activitatea(incasarea lunara a taxei de scolarizare) am tratat inca de la inceput toate operatiile ca fiind o activitate economica,deoarece nu am fonduri,sponsorizari,donatiietc,totul fiind autofinantare.
1.Am dreptul la scutire de tva?
2.Conform noului cod fiscal,de la 01.02.2013 tb sa platesc 3% din CA?
3. Am obligativitatea de a a vea casa de marcat?

Ce acte trebuie sa intocmesc pentru a justifica incasarea taxei? Tb chitanta +factura? Daca am casa de marcat,mai emit chitanta si factura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:01, 19 August 2013
Depinde unde se presteaza aceste servicii catre populatie.
Nu este obligatorie utilizarea aparate de marcat electronice fiscale, pentru urmatoarele activitaṭi: [art. 2 – OUG 28/1999]
.....
p) serviciile medicale cu plata prestate la domiciliul sau la locul de munca al clientului;

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Evidenta incasari pentru o asociatie hspinache hspinache Fac parte din o asociatie nonprofit tip after-school . Care este forma corecta a evidentei primare privind incasarile chesh ? Varianta 1-cu o casa de ... (vezi toată discuția)