avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare pentru creante fiscale neachitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare pentru creante fiscale neachitate

Buna ziua. Doresc sa va intreb daca o persoana fizica poate face inchisoare in situatia in care nu poate achita o serie de obligatii civile catre stat dispuse de o instanta de judecata (spre exemplu nu are de unde sa achite anumite despagubiri civile catre o institutie publica). Se poate ajunge la condamnarea penala a debitorului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:48, 5 Februarie 2013
Nu puteti face inchisoare pentru ca nu achitati niste datorii catre stat.

Puteti raspunde penal doar daca legea penala incrimineaza fapta respectiva ca infractiune si doar dupa o judecata penala in care sa se dovedeasca vinovatia persoanei se poate ajunge la o condamnare penala.
Deci, numai daca ati savarsit o infractiune riscati sa ajungeti la inchisoare si dupa ce veti avea dreptul de a va apara in fapt si in drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa iuly_m iuly_m Buna seara, sunt cercetat cum am mai spus intr-un dosar de ucidere din culpa. La momentul accidentului nu am fost baut, si a existat o singura persoana ... (vezi toată discuția)
Prescriere cheltuieli judiciare rlcpetre rlcpetre Printr-o sentinta definitiva din anul 2005 am fost obligat la plata unor daune morale si a unor cheltuieli judiciare in fond catre partea civila, precum si a ... (vezi toată discuția)