Buna seara, sunt cercetat cum am mai spus intr-un dosar de ucidere din culpa. La momentul accidentului nu am fost baut, si a existat o singura persoana decedata in masina mea !! Am sanse la condamnare cu executare???as dori o parere cine a mai aparat persoane in cazul acesta?? avocatul spune sa luptam impreuna ca am sanse la achitare sau restituire la procuror, ca e o speta mai grea in dosar mai fiind invinuit o persoana si desi era cercetat pt 2 infractiuni a primit scoatere de sub urmarire si trimiterea mea desi sunt probe destule ca el e vinovatul !!
Da, fara a se vedea dosarul nu se pot emite ipoteze in acest caz.
Conteaza foarte mult ceea ce rezulta din expertiza.
Daca nu ati avut expert parte e posibil sa fiti condamnat si daca nu ati fi vinovat.
In astfel de cazuri clientii mei mereu au expert parte ca sa aiba sanse reale pe partea tehnica.
Avocatul nu face tot felul de calcule...dar le poate folosi...
dle patrascu un raspuns as vrea daca in experienta dvs . s-a intamplat sau ca la un accident ucidere din culpa cu o victina, eu soferul nefiind baut, sa se primeasca inchisoara cu executare ???
In opinia mea niciun avocat nu va poate garanta o solutie intr-un sens sau altul indiferent de multitudinea spetelor similare pe care le-a avut anterior, deoarece sunt multe coordonate care pot determina luarea unei hotarari de condamnare (cu sau fara executare cum spuneti dvs.) sau achitare in ceea ce va priveste. La individualizarea pedepsei si stabilirea modalitatii de executare, intr-o astfel de speta, si ma refer strict la cazul in care veti fi gasit vinovat pentru savarsirea infractiunii pentru care ati fost trimis in judecata, intanta va aprecia in functie de conduita dvs. anterior si dupa savarsirea infractiunii. Faptul ca nu ati consumat bauturi alcoolice este minunat insa nu constituie o circumstanta atenuanta, aceasta fiind starea de normalitate in care trebuia sa va aflati. Va pot sfatui ca pentru a va usura situatia procesuala, daca nu este mult prea tarziu, sa incercati sa pastrati un bun contact cu familia persoanei decedate, in sensul de a acorda un ajutor material pentru inmormantare, pomeni, eventual daca era vorba despre un parinte sa ajutati familia care a ramas la acest moment fara un intretinator. Mai puteti consulta disp. art. 72 si urm. din Codul penal si art. 81 si 86 indice 1 din Codul pe procedura penala. Cu privire la stabilirea vinovatiei intanta ramane a aprecia in functie de probele aflate la dosarul cauzei si probele de care intelegeti dvs. sa va folositi in a va demonstra nevinovatia. Va doresc mult succes!