avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna seara, sunt cercetat cum am mai spus intr-un dosar de ucidere din culpa. La momentul accidentului nu am fost baut, si a existat o singura persoana decedata in masina mea !! Am sanse la condamnare cu executare???as dori o parere cine a mai aparat persoane in cazul acesta?? avocatul spune sa luptam impreuna ca am sanse la achitare sau restituire la procuror, ca e o speta mai grea in dosar mai fiind invinuit o persoana si desi era cercetat pt 2 infractiuni a primit scoatere de sub urmarire si trimiterea mea desi sunt probe destule ca el e vinovatul !!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:28, 6 Noiembrie 2013
Da, de garantat nu poate garanta decat judecatorul care judeca cauza cu conditia ca acelasi judecator sa pronunte hotararea...si sa nu se schimbe pentru ca in caz contrar degeaba ar garanta insasi judecatorul...daca va solutiona cauza un alt judecator...

Este un motto daca vreti...
Sau...o morala a celor care cred ca a garanta inseamna ceva...
Si se inmultesc din zi in zi acestia...care cred...

In fine...

Daca negati savarsirea infractiunii riscul sa ajungeti dupa gratii poate fi ridicat chiar daca va luptati.
Important nu este sa luptati, ci sa castigati...
Sau, daca intelegeti sa luptati trebuie sa o faceti atat de frumos incat chiar daca veti pierde sa impresionati instanta in mod favorabil si sa va dea cumva dreptate...chiar daca veti pierde...

Avocatul pe care l-ati angajat trebuie sa stie cum sa procedeze si sa gaseasca solutia optima sa nu ajungeti la inchisoare si presupun ca din acest motiv l-ati angajat...
Daca l-ati angajat si aveti incredere in el si daca nu negati aiurea infractiunea savarsita si prezentati o aparare care sa lase fara cuvinte instanta este normal ca instanta sa va aplice o pedeapsa cu suspendare si nu cu executare.
Adica chiar daca ar fi cumva destul de evident ca ati fi vinovat sa nu se mai inteleaga clar daca chiar sunteti vinovat atunci se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare.

Daca invocati aparari de-a dreptul puerile si fara continut si veti enerva instanta veti ajunge la inchisoare.
Important in astfel de cazuri este ca apararea sa se faca cu mare bun simt...

Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta savarsita in termenul de incercare-mai pot primi o suspendare? marinandrei marinandrei am o suspendare de 2ani si4 luni,care am luato fara sa fiu vinovat si acum sunt implicat intr-un dosar de talharie,la care io am participat ca ... (vezi toată discuția)
Pot primi pedeapsa cu suspendare?? gheorghitabogdan gheorghitabogdan Buna ziua...am si eu o intrebare la care va rog foarte frumos sa ma ajutati...Am primit 4 ani de inchisore pentru trafic de persoane si trafic de ... (vezi toată discuția)
Pedepse cu suspendare Danut2397 Danut2397 Buna ziua!Am fost condamnat la 2 ani si 8 luni pedeapsa cu suspendare.pentru vatamare corporala .Acuma recent am fost prins baut la volan.Am vreo sansa sa iau ... (vezi toată discuția)