vreau sa stiu daca un act de vinzare cumparare, semnat intre una dintre fiice si tatal in viata dar foarte bolnav, poate dupa decesul tatalui, inlatura de la mostenire alti mostenitori in drept legal; si totodata ce articol de lege face referinta la aceasta problema. multumesc
Da, un act de vanzare inlatura ceilalti mostenitori de la mostenire. Daca puteti demonstra cu acte, ca starea psihica a tatalui nu era buna in momentul semnarii contractului de vanzare, sau daca puteti demonstra ca a fost constrans sa il semneze, atunci puteti cere anularea contractului de vanzare cumparare in instanta si sa cereti deschiderea succesiunii.
Nu sunt avocat, dar prin asta trec si eu. Sunt raspunsuri obtinute de la avocati si din citirea codului civil. Doar daca nu sunteti cumva avocat ......
ambii parintii au murit,acum 7 ani.singurii mostenitori suntem eu si sora mea.eu am intretinut parintii,am platit toate taxele casei,impozite,etc.si i-am inmormantat pe ambii.precizez ca sora mea are casa ei dar vrea si jumatate din casa parinteasca in care locuiesc impreuna cu cei 4 copii ai mei.care ne sunt drepturile?avem drepturi egale la mostenire? va rog sa ma ajutati.astept raspuns.multumesc