avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

vreau sa stiu daca un act de vinzare cumparare, semnat intre una dintre fiice si tatal in viata dar foarte bolnav, poate dupa decesul tatalui, inlatura de la mostenire alti mostenitori in drept legal; si totodata ce articol de lege face referinta la aceasta problema. multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
ContSters280542, utilizator
Cel mai recent răspuns: enne , utilizator 15:03, 13 Februarie 2013
Da, un act de vanzare inlatura ceilalti mostenitori de la mostenire. Daca puteti demonstra cu acte, ca starea psihica a tatalui nu era buna in momentul semnarii contractului de vanzare, sau daca puteti demonstra ca a fost constrans sa il semneze, atunci puteti cere anularea contractului de vanzare cumparare in instanta si sa cereti deschiderea succesiunii.
Nu sunt avocat, dar prin asta trec si eu. Sunt raspunsuri obtinute de la avocati si din citirea codului civil. Doar daca nu sunteti cumva avocat ......
ambii parintii au murit,acum 7 ani.singurii mostenitori suntem eu si sora mea.eu am intretinut parintii,am platit toate taxele casei,impozite,etc.si i-am inmormantat pe ambii.precizez ca sora mea are casa ei dar vrea si jumatate din casa parinteasca in care locuiesc impreuna cu cei 4 copii ai mei.care ne sunt drepturile?avem drepturi egale la mostenire? va rog sa ma ajutati.astept raspuns.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau vanzare cumparare? irina elena irina elena buna seara ! as dori sa stiu ce pot face pentru a putea fi la unica mostenitoare de casa parinteasca .suntem doua surori ,sora mea in ziua de astazi este de ... (vezi toată discuția)
Succesiune-rog raspuns montecarlobaby montecarlobaby Buna ziua . As avea o intrebare. Parintii mei au mai multe imobile . Suntem 2 frati: eu si sora mea. Sora mea este casatorita . Parintii au facut contract de ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata prin act de vanzare cumparare - mostenitori rezervatari mariamihalache mariamihalache La inmormantarea tatalui meu am suportat o parte din cheltuieloile de inmormantare. Am aflat chiar la inmormantare ca tatal meu a vandut tot ce avea casa si ... (vezi toată discuția)