avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare dosar ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare dosar ccc

buna ziua,
eu locuiesc in bucuresti dar apartin de cas calarasi, pentru dosarul ccc am nevoie de adeverinta stagiu de cotizare, acesta adeverinta o pot solicita si aici in bucuresti? sau trebuie sa ma duc in calarasi?
deasemenea mai am nevoie de o decizie de suspendare contract de munca(adeverinta stagiu de cotizare) ce ar trebui sa urmaresc la ea? k sa ma asigur ca totul e bine?
si o cerere concediu cic(copie acord, spampila si nr inreg) deasemenea ce treb sa contina?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:41, 7 Februarie 2013
1. Dvs. faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM pentru a intra in CCC si apoi angajatorul dvs. stie sa emita decizia de suspendare a CIM si sa completeze adeverinta tip cu veniturile pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. - Legislatia nu prevede ca la dosar sa existe o adeverinta cu stagiul de cotizare, emisa de Casa de Pensii, desi vad ca multe Primarii o cer (nu stiu la ce le foloseste).
- Incercati la Casa de Pensii Bucuresti sa solicite ei (electronic) adeverinta de la Casa de Pensii Calarasi.
daca ma mai puteti ajuta cu o informatie, eu am domiciluil in Oltenita dar lucrez la Bucuresti la o firma cu sediul in Valcea care a are 2 puncte de lucru si in Bucuresti, am nevoie de o adeverinta stagiu de cotizare CAS, o cer in Bucuresti? sau Oltenita? nu ma lamuresc unde merg contributiile si asa mai departe....
1. CAS = contributii de asigurari sociale pentru pensii.

2. V-am raspuns in mesajul meu anterior la intrebarea dvs.:
- Incercati la Casa de Pensii Bucuresti sa solicite ei (electronic) adeverinta de la Casa de Pensii Calarasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie casa de pensii andyc25 andyc25 Buna ziua, Cum pot afla, in baza fluturasului de salariu, daca s-a platit contributia pentru Casa de Pensii (cum se noteaza)? Este mentionata rubrica ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare maria dinca maria dinca Buna seara. Am fost astazi la Casa de Pensii sa imi iau o adeverinta privind stagiu de cotizare pentru informarea mea si am avut surpriza sa descopar ca imi ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe durata ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Am si eu o intrebare, am avut cim pe durata determ din noiemb 2012 ult act aditional fiind pana la 1 sept 2014, nu au dorit sa mi prelung ... (vezi toată discuția)