Unul din vecinii mei a garantat un credit de imprumut pentru o alta persoana fizica cu propriul lui apartament. Pentru ca respectiva persoana nu si-a platit datoriile, vecinul a primit o somatia de incuvintare a executarii silite.
Pentru ca stau in chirie intr-un alt apartament din acelasi bloc as fi interesat de achizitia acelui apartament. Probabil ca banca il va scoate la licitatie, intr-un anumit moment dar mai mult de atat nu stiu nimic.
Ati putea sa-mi dati ceva sfaturi/informatii/idei/linkuri despre cum ar trebui sa procedez?
Este necesar sa desfasurati demersuri pentru a intra in posesia informatiei care bej local se ocupa de executarea silita
Cand aflati bej responsabil in executare ,solicitati acestuia informatiile necesare pentru a putea participa la licitatia apartamentului
La acest moment trebuie sa stiti daca vecinul dvs va plati creanta respectiva, in caz afirmativ acesta are la indemana o actiune in regres impotriva debitorului ( persoana care a facut imprumutul ), in caz contrar, aflati care este executorul ce a initiat procedura de executare prin emiterea somatiei, dupa care participati la licitatie, in cazul in care este convenabila achizitia .
Imprumutant
alexxanddru
am o intrebare foarte importanta pentru mine am imprumutat pe o persoana particulare cu niste bani cu o suma mai mare bani iam dat la notariat pe contract de ... (vezi toată discuția)