avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Necasatoriti ! ! !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Necasatoriti ! ! !

Buna Ziua am o problema , azi am depus actele pentru indemnizatia de crestere a copilului , toate actele erau bune dar cand am ajuns acasa am fost sunati de la primarie ca deoarece nu suntem casatoriti sa mergem la primarie la asistenta sociala sa completam o cerere pentru o ancheta sociala si dupa ancheta sociala se va elibera un act favorabil sau nu pe care sa il punem la dosaru de CCC . A mai spus ca sa dat o lege la inceputul luni care spune ca persoanele necasatorite care au copii trebuie sa treaca prin o ancheta sociala :O. Va rog sa ne ajutati.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
NeaguFlorin0703, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:22, 8 Februarie 2013
1. Chiar daca ar fi o asemenea prevedere legala nu vad ce legatura ar avea cu concediul pentru cresterea copilului (CCC) si cu indemnizatia aferenta.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu prevede printre actele necesare un document de ancheta sociala.
Primaria municipiului sibiu directia administratie publica locala birou autoritate tutelara
Acte necesare pentru ancheta sociala-indemnizatie crestere copil
-cerere prin care se solicita intocmirea anchetie sociale in vederea completarii dosarului privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani
-adeverinta pentru celalalt parinte de locul de munca din care sa rezulte ca a platit stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni
-certificat de nastere minor(copie)
-Bi(CI) ambii parintii (copie)
-1 dosar
Primele doua acte din lista nu sunt prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Ce putem face ???
Puneti intrebarea direct la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, pe e-mail la:
anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc alexynoa alexynoa bua ziua,am si eu cateva nelamuriri in Privita acordarii ccc.eu lucrez in maPn,iar sotia este cetatean bulgar si nu lucreaza.in conditiile in care a nascut un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2 ani catana aurora cristina catana aurora cristina As dori sa stiu daca tatal unui copil nascut inafara casatoriei care este si pensionar de stat poate beneficia de indemnizatie de crestere pentru copilul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc sasugabriel sasugabriel buna ziua, sotia mea este titularul unei intreprinderi individuale care a realizat profit anul trecut si anul in curs dar a nascut recent si vreau sa intreb in ... (vezi toată discuția)