avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lucru obligatoriu simbata 8-14 dar neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lucru obligatoriu simbata 8-14 dar neplatit

Saptamina trecuta sefa a venit si verbal a afirmat : "de saptamina asta se va lucra si simbata intre orele 8-14". Problema este ca unde lucrez eu orele suplimentare nu se platesc iar cu zilele libere este o mare problema sa le capeti.
Acum un an a mai fost aceeiasi problema pina cind ITM-ul a facut un control si s-a musamalizat totul, dar nu s-a mai lucrat de atrunci simbata. Cu toate acestea saptamina aceasta lucrurile sau schimbt.
Desi nu este nimic de facut ei te obliga sa faci ore suplimentare care nu se platesc , nu inteleg doar daca angajatorii nu vor sa te concedieze ci mai degraba vor sa-ti depui singur demisia. Oricum demisia in alb semnata o au cred mai multi angajati asa ca ....
Ce pot face in cazul acesta?

Pot da mai multe amanunte daca este cazul.
Cel mai recent răspuns: s2pro , utilizator 22:09, 14 Februarie 2009
In cazul in care nu va prezentati nu prea au ce va face.
Este o mare greseala sa detina angajatorul o demisie scrisa de mana dvs. Dar se poate face o reclamatie la ITM in care sa spuneti ca la angajare vi s-a solicitat o astfel de hartie si ca vi se solicita ilegal ore suplimetare fara acordul dvs., existand posibilitatea de a abuza de acea hartie in cazul in care nu va prezenati la locul de munca.
Pana una alta puteti supe sefei ca exista si aceasta posibilitate daca nu va aduce la ostinta scris despre solicitarea acestor ore suplimentare.
Nu va poate obliga sa va ptrezentati la munca si sambata ....si mai ales sa nu va plateasca. Cred ca ar trebui sa sesizati ITM-ul. Si poate ar trebui sa solicitati sa vi se dea in scris solicitarea de a va prezenta la munca sambata. Este o dovada buna pentru ITM ca nu se respecta repaosul saptamanal prevazut de codul muncii.
Demisia in alb? este un abuz fara indoiala. Nu puteti fi obligati la efectuarea orelor suplimentare decat in conditii de forta majora sau de situatii de urgenta, ceea ce inteleg ca nu este cazul.
La ITM am sunat imediat ce am fost informat personal de sefa ca se va lucra simbata. Raspunsul celor de la ITM a fost urmatorul:
"ar trebui sa va duceti sa lucrati si simbata daca vi se cere si dupa o luna daca nu sunteti remunerat sau daca nu vi se dau zile libere sa ne mai sunati odata"
. Astazi este simbata si nu m-am prezentat la serviciu, deoarece nu a existat nici o circulara semnata care sa specifice acest lucru dar astept repercusiuni luni.
Multumesc pentru sprijin.
Sunteti singurul care nu v-ati prezentat sau ati stabilit cu colegi sa faceti acest lucru?
Cred ca unde sunt mai multi ... este mai bine.

Alte discuții în legătură

Repauzul saptaminal dana radu dana radu fiind o institutie cu foc continu, se considera repaus saptaminal ,doar simbata si duminica sau si zilele libere din cursul saptaminii,optinute in urma ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vs ore suplimentare adivro2 adivro2 As dori sa stiu daca seful meu ma poate obliga la ore suplimentare. In luna decembrie a acestui an in firma s-a lucrat la foc continuu. Se lucrau 9 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu desfacerea contractului de munca mirceapopescu64 mirceapopescu64 Buna ziua lucrez la o firma de instalatii in Timisoar si acu 2 saptamini in urma am fost ameninta ca voi fi dat afara daca nu voi merge simbata la lucru.In caz ... (vezi toată discuția)