avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lucru obligatoriu simbata 8-14 dar neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lucru obligatoriu simbata 8-14 dar neplatit

Saptamina trecuta sefa a venit si verbal a afirmat : "de saptamina asta se va lucra si simbata intre orele 8-14". Problema este ca unde lucrez eu orele suplimentare nu se platesc iar cu zilele libere este o mare problema sa le capeti.
Acum un an a mai fost aceeiasi problema pina cind ITM-ul a facut un control si s-a musamalizat totul, dar nu s-a mai lucrat de atrunci simbata. Cu toate acestea saptamina aceasta lucrurile sau schimbt.
Desi nu este nimic de facut ei te obliga sa faci ore suplimentare care nu se platesc , nu inteleg doar daca angajatorii nu vor sa te concedieze ci mai degraba vor sa-ti depui singur demisia. Oricum demisia in alb semnata o au cred mai multi angajati asa ca ....
Ce pot face in cazul acesta?

Pot da mai multe amanunte daca este cazul.
Cel mai recent răspuns: s2pro , utilizator 22:09, 14 Februarie 2009
Programul de lucru,potrivit codului muncii,este de 8 ore timp de 5 zile pe saptamana.Toate orele suplimentare nu pot fi impuse de angajator ,acest fapt fiind conditionat si de acordul salariatului.Adesati-va ITM in scris.
eu sunt singur care a hotarit sa nu se prezinte. Colegi mei ezita. O sa vad luni ce decizie se va lua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu desfacerea contractului de munca mirceapopescu64 mirceapopescu64 Buna ziua lucrez la o firma de instalatii in Timisoar si acu 2 saptamini in urma am fost ameninta ca voi fi dat afara daca nu voi merge simbata la lucru.In caz ... (vezi toată discuția)
Repauzul saptaminal dana radu dana radu fiind o institutie cu foc continu, se considera repaus saptaminal ,doar simbata si duminica sau si zilele libere din cursul saptaminii,optinute in urma ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vs ore suplimentare adivro2 adivro2 As dori sa stiu daca seful meu ma poate obliga la ore suplimentare. In luna decembrie a acestui an in firma s-a lucrat la foc continuu. Se lucrau 9 ore pe zi ... (vezi toată discuția)