avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

avem urmatorul caz:
-in 1988 mama,necasatorita,cu 3 copii majori,a fost demolata si copii mai mari au primit cate o garsoniera iar mama cu al treilea au primit un apartament 2 camere;
intre timp copilul s-a casatorit,si au locuit toti in acel apartament
2012-decesul mamei
de pe urma mamei a ramas acel apartament si un teren de 225m,intr-o zona cu probleme
daca dupa decesul mamei ceilalti copii au spus ca nu au nici o pretentie la apartament intre timp s-au razgandit,deoarece motiveaza ca mama ar fi discutat candva ,cu unul dintre ceilalti ,ca cine ramane in apartament nu v-a avea pretentie la teren,pentru ca are .........de toate...........
mentionez ca apartamentul a fost cumparat si modernizat de copilul care a stat cu mama,dar tot pe numele mamei
la ce se poate astepta????? teoretic stie,dar poate este o solutie sa ramana cu apartamentul si su parte din teren?????fara prea mult scandal,fara instante...
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:47, 6 Februarie 2013
In masa succesorala intra bunurile aflate in patrimoniul persoanei la momentul decesului.

In cazul dvs atat apartamentul, cat si acel teren.

Mostenitori sunt copii decedatei. Fiecare mostenitor poate sa accepte succesiunea sau poate renunta.

In cazul in care fratii nu renunta la apartament, aveti fie situatia despagubirii acestora amiabil, fie mergeti in instanta pentru un partaj succesoral, ceea ce este mai putin indicat avand in vedere relatiile personale, cat si costurile materiale si durata de timp pana la finalizarea dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata, casatorit cu 3 descendenti, mi a donat 26299 m2 teren arabil, ... MIREA  FLORIN MIREA FLORIN Tata, casatorit cu 3 descendenti, mi a donat 26299 m2 teren arabil, actul stipulează,:\" prezenta donație face parte din cotitatea disponibila si o scutesc ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)