avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu mai mic decat minimul brut pe economie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu mai mic decat minimul brut pe economie

Buna ziua, daca un salariu este de 340 net si 432 brut, poate fi acesta supus popririi tinand cont de faptul ca este mai mic decat minimul brut pe economie(700 lei)?
Exista un articol de lege care explica situatia, va rog frumos sa ma ajutati cu o explicatie sau trimitere catre acel articol. Multumesc
Cel mai recent răspuns: blecota , utilizator 15:48, 6 Februarie 2013
Este vorba despre art. 409 alin. 3 - daca veniturile sunt mai mici decat cuantumul salariului minim NET pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
Deci calculati cat e jumatate din minimul net, iar diferenta dintre aceasta jumatate si salariul dvs. se poate urmari.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul poprire blecota blecota Buna ziua, am o poprire pe salariu iar salariul meu net/luna este in val. de 343 ron. As dori va rog sa stiu daca firma la care lucrez trebuie sa vireze 1/3 ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire salar minim net pe economie lucia horhoiu lucia horhoiu Buna ziua, Am primit o comunicare de infiintare a popririi din veniturile nete pentru un salariat care este angajat cu 2 ore si un salar net de 280 lei.Am ... (vezi toată discuția)
poprire salariu rain4est rain4est Buna ziua tuturor Am o problema legata de institoirea unei popriri . Mai exact un salariat angajat cu un salariu de 500 lei net lunar, a primit o hotarare de ... (vezi toată discuția)