Buna ziua. Sunt angajata cu C.I.M pe perioada determinata din mai 2012 la o fabrica de paine.Durata timpului de lucru trecuta in contract este de 4 ore/zi(20 ore/sapt) cu salariu de 335 ron. Munca se efectueaza astfel ; 12 cu 24ore zi si noapte fara libere.Salariu la negru 600 ron.Ce as putea face sa fac, am facut sesizari la I.T.M,dar nu s-a rezolvat nimic?Ce pierdem cu aceste contracte,ce drepturi avem in privinta C.O,somaj,pentru orele lucrate in plus e.t.c.
.P.S -In c.i.m am fost trecuta ca necalificata ,eu avand calificare de brutar ,ma afecteaza cu ceva.Va multumesc.
Durata partiala a timpului de munca nu afecteaza decat stagiul de cotizare la somaj, in rest nu afecteaza nimic.
Iar programuld vs de munca contravine prevederilor legale in materie ... intrucat, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial are interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
Depuneti sesizari la Ministerul Muncii si la Inspectia Muncii - foruri superioare ITM-ului
Contract de munca
albumarinica
buna ziua !Daca am fost angajat ca sudor cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar cu drept de munca de 4 ore ,cum ma afecteaza lucrul acesta pe mine? ... (vezi toată discuția)
C.i.m 4 ore
Barbu1
buna ziua M-am angajat la un restaurant ca aj de bucatar cind m-am angajat patronul mi-a spus ca are o situatie financiara mai dificila si sa acept c.im de 4 ... (vezi toată discuția)