avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare.

In dec.2008 am fost detasat la o subunitate din cadrul societatii prin intermediul unui referat prin care eram anuntat ca activitatea se va desfasura la acea subunitate,iar celelalte clauze contractuale ramin valabile in continuare, fara a se preciza o data pina la care actul respectiv este valabil,respectiv pina la finalizarea lucrarilor (pentru perioada nedeterminata).Cum pot sa determin pe angajator sa revina asupra referatului prin revenirea locului de munca de unde a fost mutat? In Fisa Postului scrie ca sunt subordonat unei alte persoane de la centru.Ce solutii am? Este legala detasarea in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Mircic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 8 Februarie 2013
Poate va ajuta prevederile Codului muncii:
ART. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.
ART. 46
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
Eu cred ca nu este vorba despre detasare si de schimbarea unilaterala a locului de munca .. situatie in care nu cred ca se mai poate face ceva.
Sa zicem ca este altceva.Cum pot sa lupt pentru ca sa fie mutat acest post inapoi respectiv acolo unde a fost infiintat initial.Spuneti-mi va rog cum pot sa lupt pentru ca voi lupta cu ei.Deci eu nu concep " nu se mai poate face nimic ".
Faceti un memoriu in care ii atrageti atentia asupra incalcarii prevederilor Codului Muncii cu privire la detasare, iar in cazul in care nu se intra in legalitate va rezervati dreptul de a actiona in justitie.
Poate fi adevarat faptul ca prin acel referat in care se spunea ca activitatea se va desfasura la subunitatea respectiva incepind cu 2008 si pina la finalizarea lucrarilor in acea zona,s-a mutat un post din Organigrama de la centru in organigrama subunitatii? Pai si daca lucrarile acelea dureaza 25 de ani?Din momentul in care eu am semnat acel act aditional nu a mai venit nimeni ca sa-mi propuna sa mai semnez un alt act in legatura cu desfasurarea activitatii la subunitate. Se poate face asa ceva fara sa mi se comunice in scris ca s-a facut acest lucru? Cum vine asta, ca eu obtin clasele de salarizare,echipamentul de protectie,fisa de apreciere de la centru(semnata deja de catre seful caruia ii sunt subordonat prin fisa postului) si nu de la subunitatea la care lucrez acum?Nu stiu cam cum sta treaba asta dar m-am cam saturat caci in loc sa ma unul ma cam doi.Si m-am cam saturat de asta.Cum este cu aceasta organigrama? Nu este una pentru intreaga unitate?Si daca s-a mutat postul din Organigrama de la centru in organigrama subunitatii cum o atac si pe asta?Eu totusi consider ca este ceva cam putred in povestea asta.Inteleg faptul ca sunt lucrari in zona si este nevoie de personal specializat in zona,dar totusi mi se pare un abuz faptul ca angajatorul dispune de mine pentru o perioada nedeterminata si nu imi aduce la cunostinta si mie periodic in scris masura luata de el.Nu stiu,dar poate nu am dreptate,dar totusi mi se pare o mare TIMPENIE,O ABERATIE.Simt pe drept cuvint ca cineva isi cam bate joc de mine iar eu nu sunt dispus sa accept asta.

Alte discuții în legătură

Regimul de detasare,fisa postului Mircic Mircic In anul 2006 m-am angajat la o Comp Nationala \" CENTRU \",la o subunitate a acesteia \" y \".In anul 2007,a fost promovat pe o functie care era coordonata ... (vezi toată discuția)
Detasare. Gindul Gindul In ce conditii ar putea angajatorul sa dispuna detasarea mea la un alt angajator,folosindu-se de art.48 din Codul Muncii,avind in vedere faptul ca din anul ... (vezi toată discuția)
Regimul de detasare Mircic Mircic In anul 2006 m-am angajat la o Comp Nationala \" CENTRU \",la o subunitate a acesteia \" y \".In anul 2007,a fost promovat pe o functie care era coordonata de ... (vezi toată discuția)