In data de 04.02.2013 angajatorul ma fortat sa semnez cererea de demisie,asfel incat contractul individual de munca sa inceteze cu data de 01.03.2013.
Ce as putea face in acest moment?
Dati-mi un sfat va rog,seful vrea sa merg in continuare la munca pana pe 28.02.2013 ceea ce eu nu imi mai doresc.
Salariatul care a demisionat va putea sa sesizeze instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretinde ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, salariatul va trebui sa dovedeasca, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul .. nu veti plati taxe judiciare.
Pe perioada preavizului beneficiati de toate drepturile si obligatiile care va revin din CIM, CCM aplicabil si Regulamentul intern, deci si dreptul la CO. Daca in anul trecut nu ati beneficiat de CO il puteti efectua in perioada de preaviz. Pentru cele 2 luni din 2013 beneficiati de minim 3 zile CO, in functie de durata prevazuta in CIM. Daca nu va mai prezentati la servici sunteti absent nemotivat si puteti fi sanctionat disciplinar.
Demisie
alexandru-d
buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva ?.am fost dat afara de la firma unde lucram si mi sa cerut sami dau demisia cu toate ca am fost dat afara bani pe ... (vezi toată discuția)
Fortare demisie
verigalipsa84
salutare tututor.
Un prieten a fost fortat de conducerea firmei in care lucra sa-si depuna demisia la zi. El in calitate de angajat nu dorea acest lucru, el ... (vezi toată discuția)