avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la cererea angajatorului!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la cererea angajatorului!!!

In data de 04.02.2013 angajatorul ma fortat sa semnez cererea de demisie,asfel incat contractul individual de munca sa inceteze cu data de 01.03.2013.
Ce as putea face in acest moment?
Dati-mi un sfat va rog,seful vrea sa merg in continuare la munca pana pe 28.02.2013 ceea ce eu nu imi mai doresc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 6 Februarie 2013
Salariatul care a demisionat va putea sa sesizeze instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretinde ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, salariatul va trebui sa dovedeasca, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.

Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul .. nu veti plati taxe judiciare.
In afara de trimiterea in judecata a angajatorului nu prea mai am ce face?
As putea face o cerere pentru concediu de odihna?
Pe perioada preavizului beneficiati de toate drepturile si obligatiile care va revin din CIM, CCM aplicabil si Regulamentul intern, deci si dreptul la CO. Daca in anul trecut nu ati beneficiat de CO il puteti efectua in perioada de preaviz. Pentru cele 2 luni din 2013 beneficiati de minim 3 zile CO, in functie de durata prevazuta in CIM. Daca nu va mai prezentati la servici sunteti absent nemotivat si puteti fi sanctionat disciplinar.
Va multumesc!
Angajatorul nu are obligatia sa va acorde CO , in conditiile in care acesta nu a fost programat in perioada respectiva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie alexandru-d alexandru-d buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva ?.am fost dat afara de la firma unde lucram si mi sa cerut sami dau demisia cu toate ca am fost dat afara bani pe ... (vezi toată discuția)
Fortare demisie verigalipsa84 verigalipsa84 salutare tututor. Un prieten a fost fortat de conducerea firmei in care lucra sa-si depuna demisia la zi. El in calitate de angajat nu dorea acest lucru, el ... (vezi toată discuția)
Concedierea/demisia Calinpetru Calinpetru Care sunt modalitatile in care inceteaza un contract individual de munca:concedierea si demisia?Se poate ca o persoana sa fie demisa sau sa fie obligata a-si ... (vezi toată discuția)