avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Trecere la numele dinaintea casatoriei fara divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Trecere la numele dinaintea casatoriei fara divort

Buna seara,
Mama mea doreste sa isi reia numele de dinaintea casatoriei dar fara sa divorteze de tata.Ar vrea sa stie daca poate face acest lucru ,cum si daca il poate trece si pe fratele meu pe numele ei.Mentinonez ca eu si fratele meu suntem majori.Nu sunt porbleme intre parinti insa numele de familie al tatalui nostru nu este unul tocmai comun,intr-un fel suna deranjant si tocmai de aceea mama doreste sa il schimbe si sa il poata da si fratelui meu.Eu sunt casatorita ,deci nu sunt probleme,nu va ramane un copil pe un nume si altul pe alt nume.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 19:15, 6 Februarie 2013
Fiecare va depune cerere separata pt schimbare nume pe cale administrativa, mamei ii va trebui acordul tatalui.
Procedura si acte necesare aveti in link. Au nevoie de un motiv temeinic.
[ link extern ]

Procedura e destul de greoaie si va dura ceva.
Mie mi se pare mai simplu ca mama sa dea divort si sa se casatoreasca din nou.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
De acord cu divortul in ceea ce o priveste pe mama. Daca se inteleg parintii in privinta divortului se poate face divortul la notar (cateva sute de lei) sau la starea civila si dureaza maxim 30 de zile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie: imposibilitate renuntarii la aceasta bubuxa bubuxa buna ziua!parintii mei vor sa il desfieze pe fratele meu deoarece nu pot sa ajunga la o intelegere cu el si pentru a avea liniste la batranete.Acesta ii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie! crezzulina crezzulina Buna ziua! As dori sa aflu daca un tanar de 21 ani isi poate schimba numele de familie si care ar fi conditiile . Multumesc ! (vezi toată discuția)
Vanzare apartament si loc de veci anamariafrancesca anamariafrancesca Buna ziua,rog respectuos o informatie.mama mea divortata de tatal meu (mama revenind la numele de domnisoara),doreste sa vanda apartamentul proprietate ... (vezi toată discuția)