avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Redactarea hotãrârii irevocabile si definitive de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Redactarea hotãrârii irevocabile si definitive de divort

Am avut o actiune de divort. Pe situl judecătoriei apare Solutie:21/11/2012 Soluționare Soluție: admite acțiunea cu apel.Au trecut mai mult de 30 de zile de pe 21/11/2012 si nu am primit nici o comunicare pana pe data de 10/01/2013.Am fost la tribunal si comunicarea data soțului meu dea-bea a ajuns in Italia pe 30/01/2013 find trimisa din Romania in 10/01/2013.Tribunalul nici măcar nu avea la dosar numărul de Track&Trace urmărire electronica al recomandatei(am sunat la posta Italiana si ei mi-au dat numărul de urmărire electronica ca sa vad unde a ajuns comunicarea).El este în acest moment de negăsit in Italia, deci nu stiu cand o sa ridice comunicare si probabil se va intoarce inapoi.Ce pot face in acest caz ca sa urgentez redactarea hotărârii irevocabile si definitive?Pot avea decizia definitiva si irevocabila pana pe 10/03/2013 ?Daca da cum trebuie sa procedez? Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
tarchi, utilizator
Cel mai recent răspuns: tarchi , utilizator 20:03, 7 Februarie 2013
Conform codului de procedura civila redactarea hotarari este de 7 zile, dar in general se redacteaza la 30 sau 90 zile. Eu va sfatuiesc sa mergeti la arhiva institutiei sa vedeti starea dosarului, daca sa redactat sau nu hotararea, ocazie cu care puteti formula si o cerere de a vi se inmana hotararea.
Am lasat cererea la tribunal.Dosarul a ramas in acelasi stadiu.Dar intrebarea mea este daca sotul meu nu ridica recomandata,ce se intampla?Eu ce trebuie sa fac ca sa urgentez tot?
In calitate de parte in proces dumneavoastra aveti dreptul iar instanta obligatia de a vi se inmana hotararea instantei. Nu inteleg ce aveti cu recomandata? este obligatia şi dreptul lui de al ridica sau nu, de a face cum doreste.
Corect,dar mi s-a spus ca pana el nu semnează nu se va redacta hotărârea irevocabila si definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare minciu minciu acum 20 de ani am executat o pedeapsa, acum am facut reabilitarea iar pe18 01 2012 mi-a fost admisa,danduse pronuntarea,intrebarea este cand pot cere cazierul ... (vezi toată discuția)
Solutie: admite actiunea cu apel tarchi tarchi Am avut o actiune de divort. Pe situl judecatoriei apare Solutie:21/11/2012 Soluţionare Solutie: admite actiunea cu apel.Ce inseamna ? Cand voi primi decizia ... (vezi toată discuția)
Termenul de comunicare al hotariri judecatoresti partilor marius45 marius45 ma avut un proces in data de 14 01 2013 si nici pana in prezent nu am primit comunicarea referitoare la sentinta (vezi toată discuția)