Un teren testat pe numele meu de catre tatal adoptiv este cuprins in titlul de proprietate a tuturor mostenitorilor tatalui adoptiv,inclusiv eu.In acest titlu este inscrisa suprafata de 1,30 ha,din care suprafata de 0,40 ha este testata pe numele meu,iar nr. mostenitorilor inscrisi in titlu este de 22 persoane.Pe terenul testat mie am construita locuinta din anul1968.Datorita faptului ca acest teren este inclus in titlul de proprietate emis pe numele tuturor mostenitorilor,am probleme deoarece in acte la primarie ,financiar etc.numai casa este inscrisa pe numele meu ,terenul fiind inscris pe numele tuturor mostenitorilor din titlu.Am luat legatura cu un avocat pt. a scoate din acest titlu terenul testat mie si mi-a explicat ca pt.acest lucru este necesar ca toti mostenitorii inscrisi in titlul sa se prezinte in fata instantei,lucru aproape imposibil deoarece multi dintre acestia sunt plecati in strinatate iar suprafata de teren netestata este prea mica pt. ai interesa.Ce alta cale pot urma pt. a iesi din indiviziune cu suprafata testata mie.
Prezenta tuturor mostenitorilor ptr iesire din indiviziune este necesara la notar nu in instanta. Trebuiesc citati toti coproprietarii ptr ca hotararea sa le fie opozabila dar nu este obligatoriu sa fie prezenti. Pot trimite o hartie la dosar prin care spun ca sunt de acord sau nu, si judecata continua si fara ei. Pot de asemenea sa numeasca pe cineva sa ii reprezinte in instanta.