avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Un teren testat pe numele meu de catre tatal adoptiv este cuprins in titlul de proprietate a tuturor mostenitorilor tatalui adoptiv,inclusiv eu.In acest titlu este inscrisa suprafata de 1,30 ha,din care suprafata de 0,40 ha este testata pe numele meu,iar nr. mostenitorilor inscrisi in titlu este de 22 persoane.Pe terenul testat mie am construita locuinta din anul1968.Datorita faptului ca acest teren este inclus in titlul de proprietate emis pe numele tuturor mostenitorilor,am probleme deoarece in acte la primarie ,financiar etc.numai casa este inscrisa pe numele meu ,terenul fiind inscris pe numele tuturor mostenitorilor din titlu.Am luat legatura cu un avocat pt. a scoate din acest titlu terenul testat mie si mi-a explicat ca pt.acest lucru este necesar ca toti mostenitorii inscrisi in titlul sa se prezinte in fata instantei,lucru aproape imposibil deoarece multi dintre acestia sunt plecati in strinatate iar suprafata de teren netestata este prea mica pt. ai interesa.Ce alta cale pot urma pt. a iesi din indiviziune cu suprafata testata mie.
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 17:31, 7 Februarie 2013
Prezenta tuturor mostenitorilor ptr iesire din indiviziune este necesara la notar nu in instanta. Trebuiesc citati toti coproprietarii ptr ca hotararea sa le fie opozabila dar nu este obligatoriu sa fie prezenti. Pot trimite o hartie la dosar prin care spun ca sunt de acord sau nu, si judecata continua si fara ei. Pot de asemenea sa numeasca pe cineva sa ii reprezinte in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi exercit dreptul de proprietate in urma unei mosteniri solomon-vasile57 solomon-vasile57 am fost infiat de catre bunicul meu din partea mamei in anul 1955 cu infiere simpla.cat timp a fost in viata tatal adoptiv si-a impartit averea el insusi. in ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Drept comun sau legile fondului funciar? dandanaua dandanaua In 2007, prin hotarare definitiva si irevocabila, se dispune completarea titlului cu tricolor al autorului meu, in sensul de a fi si eu trecut la mostenitorii ... (vezi toată discuția)