avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... despre bugetari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

despre bugetari

bugetarii din primarii conf. HG23.2013 cu salariul minimi de la 1 februarie 2013 marit, vor beneficia si ei de aceasta marire?
Cel mai recent răspuns: bogdan76ers , utilizator 15:20, 7 Iulie 2014
Din pacate aici e buba si anume ca sporul de vechime este cuprins direct in salariul de incadrare. Inainte nu era asa. Salariul de baza la care se adauga sporul de vechime, dar...vremuri noi, salarii ...mai mici. Multi considera ca este nejust sa afirmi ca salariul minim este de 750 lei, cand de fapt din acesta 25% este sporul tau de vechime. Legile salarizarii sunt bine gandite de parlamentari dar prost gandite pentru oamenii de rand care din 750 lei trebuie sa achite darile la stat si raman in mana cu 600 lei. Oare poate cineva dupa 20 de ani munca sa se descurce cu un salariu de mizerie de 600 lei? Si uite ca nimeni nu zice nimic, nici macar sindicatele nu se mai aud.
o intrebare: ce se intampla cu cele 6 zile CO ramase din totalul de 21 zile CO/an (efectuate 15) in cazul demisiei functionarului public? se mai pot efectua sau se pierde acest drept? multumesc.
Pe perioada preavizului se pot lua cele 6 zile de CO.

In caz contrar, acestea se vor compensa in bani la incetarea raportului de serviciu.
freeelis a scris:

Pe perioada preavizului se pot lua cele 6 zile de CO.

In caz contrar, acestea se vor compensa in bani la incetarea raportului de serviciu.

cineva imi spunea ca nu pot sa iau tot concediul de 21 zile deoarece eu nu stau la munca tot anul si plec inainte sa se incheie anul. tinand cont ca am efectuat 15 zile din totalul de 21, restul de 6 nu ma afecteaza, nu? adica pot sa iau cele 6 zile si apoi sa ma intorc sa solicit demisia?
as dori sa stiu daca imi depun demisia la locul de munca (orasul x) motivand faptul ca ma mut din orasul x in alt oras (orasul y), intrebarea e pot sa beneficiez in orasul y de ajutor de somaj cu decizia din orasul x?

Alte discuții în legătură

Incetarea raporturilor de serviciu tif tif Buna ziua, Ma numesc Tobosaru Ion Florin si sunt functionar public intr-o primarie si doresc incetarea raportului de munca. Cum trebuie sa procedez, ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj ifronea ifronea daca demisionez din functia publica pe care o ocup in prezent, beneficiez de somaj ? cat timp? multumesc (vezi toată discuția)
Lucrez intr-o institutie de stat dar vreau sa plec de acolo si sa beneficiez de indemnizatie de somaj dragosbc dragosbc buna ziua, am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu ... (vezi toată discuția)