avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare CI

Buna ziua. Fetita mea a implinit 14 ani in septembrie 2012, noi suntem in divort (atunci se terminase fondul si era la apel, acum e terminat si apelul si s-a facut recurs). Sentinta nu s-a redactat inca de la tribunalul bucuresti. La politie era o doamna si a zis ca ea nu a mai intalnit o astfel de situatie si ca nu stie cum sa faca. Problema e ca pana la definitivarea divortului mai este cale lunga si fetita anul asta intra la liceu si as vrea totusi sa-i fac buletinul. In sentinta de fond si in incheierea de sedinta la apel, custodia e comuna. Exista vreo cale pentru a putea face buletinul? Multumesc.
...Si totusi:

Art. 618
Reclamantul poate renunta la cerere in tot cursul judecatii inaintea instantelor de fond, chiar daca paratul se impotriveste. Renuntarea reclamantului nu are nici o inraurire asupra cererii facute de parat. Actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs iar apelul ori recursul nu sunt timbrate conform legii. Reclamantul insa va putea porni o cerere noua pentru fapte petrecute dupa impacare, si in acest caz el se va putea folosi si de faptele vechi.

Poate acesta este motivul pentru care se cere hotararea definitiva si irevocabila de catre politie.

In orice caz, mergeti la TB si cereti certificatul de casatorie in original, este mai simplu asa.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
lonita, utilizator
IN Codul de procedura civila, in materie de divort, cererile IREVOCABILE se trimit de catre instanta bla-bla, motiv pentru care modificarea recenta privind efectul hotararilor definitive din divort nu prea s-a aplicat, ei mergand pe legislatia veche.
Mergeti la arhiva, solicitati certif. de casatorie, faceti buletinul copilului, dupa care in aceeasi zi redepuneti certif. de casatorie la dosar. Simplu. Nu va mai complicati. La politie e clar ca aveti nevoie de sentinta definitiva si irevocabila. Pana cand nu scrie negru pe alb ,,definitiv si irevocabil,, niciun lucrator de evidenta nu va ia drept valabila sentinta.
Va multumesc, am reusit, fetita mea are buletin !
Ne bucuram sa citim asta:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila? ksandra_33 ksandra_33 Buna ziua! Va rog frumos sa dati un sfat unui om aflat in incurcatura.Cum sa procedez pentru a obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila avand in ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)