avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - casa de schimb valutar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - casa de schimb valutar

Urmeaza sa preiau o societate infiintata in 1992 care are ca singura activitate schimbul valutar, cod caen 6612. Cifra de afaceri este de 700.000 lei. Societatea nu este inregistrata ca platitor de tva , motivul fiind ca activitatea de schimb valutar este scutita de tva. Stiu ca aceasta activitate este scutita de tva (Cod Fiscal art 141), dar tinand cont ca cifra de afaceri depaseste plafonul pt tva, nu stiu daca ar trebui sau nu sa inregistrez societatea ca platitor de tva? Din 1992 si pana azi societatea nu a fost platitoare de tva. Daca ar fi trebuit sa fie, Finantele nu ar fi inregistrat-o din oficiu pana acum?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:59, 7 Februarie 2013
daca desfasurati numai activitati scutite, nu trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva.
Daca societatea desfasoara doar activitate de schimb valutar, atunci e scutita de TVa indiferent de cifra de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea la plata tva GAMAN GAMAN Sunt agent de brokeraj in asigurari , am studiat in codul fiscal si am gasit ca conform prevederilor art.141 ,alin 2 lit b din legea 571/2003 operatiune de ... (vezi toată discuția)
Plafon tva camelia adina camelia adina o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere neplatitoare de tva montemir montemir Initial am infiintat o microintreprindere neplatitoare de TVA.Deoarece am depasit cifra de afacere de 30.000 euro am fost nevoit sa devin platitor de TVA.Daca ... (vezi toată discuția)