buna seara
am o mare nelamurire,bunica mea vrea sa imi lase mie proprietatea dinsei,ea mai are 4 copii dar din diferite motive nu vrea sa le lase lor nimic,in actele casei este trecuta bunicamea si bunicamiu care a murit acum 7 ani,intrebarile mele catre dumneavoastra sint urmatoarele: Mai trebuie sa faca bunicamea succesiunea? si in ce mod sa imi l;ase proprietatea ca sa nu fie atacata decizia de copii dupa moartea acesteia?si aveti idee cit costa(bani) daca trebuie facuta succesiunea,si daca imi face act de vinzare cumparare cam cit ma costa
cu respect
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul, iar la succesiunea dupa bunicul vine bunica si copii bunicului . In masa succesorala dupa bunicul intra cota parte de 1/2 din imobil, restul de 1/2 apartine bunicii. Bunica poate sa va vanda cota sa parte ideala din imobil dupa succesiune insa veti ramane in indiviziune cu copii bunicii. Vanzarea insa trebuie sa aibe pret sincer, real si serios, pretul ar fi bune sa fie dat prn transfer bancar.
multumesc de raspuns,dar bunicamea nu vrea sa le lase nimic copiilor,prin act de vinzare cumparare nu merge? sau orice altceva incit sa nu mai fie implicati copii
Bunicul dvs este coproprietar pe imobil cu bunica?! Ati spus ca este! Poate un om decedat se transmita partea sa altfel Decat prin mostenire?! Mostenitori legali si rezervatari sunt Sotia si copii bunicului!
Diviziune
calibra_1984
se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata?
precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)