avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati de intirziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati de intirziere

Penalitatile de intirziere la plata facturii pot depasi valoarea deditului principal daca acest lucru este prevazut in contract ?
Acest lucru nu poate fi considerat clauza abuziva in sensul Legii193/2000 si a Directivei 93/13/CCE ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:08, 23 Februarie 2013
In mod normal, executorul executa ceea ce este dispus prin titlul executoriu, pe care il poat e actualiza - insa numai cu rata inflatiei. De asemenea onorariul executorului poate fi de max 10 % din valoarea creantei.

Daca ceea ce ati descris anterior este real, formulati contestatie la executare - daca mai sunteti in termen - impotriva acelui proces-verbal.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de garantie imobiliara incheiat de o firma in insolventa COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Buna seara tuturor, Va expun urmatorea situatie cu rugamintea de a-mi transmite opiniile dumneavoastra. O societate incheie cu o societate de leasing un ... (vezi toată discuția)
Deschiderea procedurii simplificate a insolventei Cristian Cosma Cristian Cosma Impotriva societatii comerciale a unei persoane foarte apropiate mie s-a deschis procedura simplificata a insolventei de catre Tribunalul Caras-Severin. Chiar ... (vezi toată discuția)
Procedura insolvenþei – faliment dorin55 dorin55 Buna tuturor, am o speta mai ciudata, dar va rog mult daca se poate sa-mi oferiti cateva sfaturi... Multumesc. iata speta: in 1997 am facut un SRL cu un ... (vezi toată discuția)