avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune- poate sa obtina fosta sotie 1/2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune- poate sa obtina fosta sotie 1/2 din imobil?

Buna! Sotul meu este divortat dar nu s-a facut partajul desi au construit o casa impreuna. Fosta sotie a plecat de acasa acum 3 ani si la un an dupa plecare a inaintat divortul dar nu si partajul deoarece s-au inteles ca o despagubeste cu o anumita suma. dupa ce a trecut 2 ani fosta sotie sa razgandit si nu mai este de acord cu despagubirea deoarece i se pare prea mica suma. Tin sa mentionez ca inaintea construiri casei ei aveau o garsoniera care au vandut-o si in urma careia a cumparat terenul cu o casa veche si cu inca un credit ipotecar au ridicat casa. dupa ridicarea casei ea a plecat sotul meu ramanand cu creditul pe 20 de ani. Ea acum vine si cere jumatate din casa chiar daca nu mai locuieste in casa si nici nu a platit nici o rata la banca. Tin sa precizez ca ea a avut un venit mic pe perioada casniciei. In acest caz cum se face partajul? Se imparte casa in mod egal?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:56, 8 Februarie 2013
In cadrul actiunii de partaj, partea care a contribuit mai mult la bunul imobil poate cere instantei sa-i fie acordata o cota parte mai mare de 1/2.

Proba o face cu dovada veniturilor, inscrisuri, martori , interogatoriul celeilalte parti, etc.

Nu e musai egal depinde ce solicita oamenii: vor egal, vor in natura, s-o fi putand, nu s-o fi putand, vrea fiecare casa intreaga, vrea sulta vreunul?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj Florin Alex Florin Alex Sunt propritar al casei dupa moartea parintilor. Cu fosta sotie am facut un credit ipotecar si am modernizat-o. Dupa divort am ramas singur sa platesc ratele ... (vezi toată discuția)
Drept in casa dupa divort adriana_erica adriana_erica Buna ziua....am divortat anul trecut si am plecat din casa pe care o detin ca bun comun cu fostul sot prin credit ipotecar pe 30 de ani.,eu fiind debitor iar ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marcelutza marcelutza Buna ziua,v-as ruga sa-mi spuneti daca exista un termen limita in care poti cere sa se faca partajul intre soti,dupa divort.Dupa 3 ani de la divort fosta ... (vezi toată discuția)