Buna! Sotul meu este divortat dar nu s-a facut partajul desi au construit o casa impreuna. Fosta sotie a plecat de acasa acum 3 ani si la un an dupa plecare a inaintat divortul dar nu si partajul deoarece s-au inteles ca o despagubeste cu o anumita suma. dupa ce a trecut 2 ani fosta sotie sa razgandit si nu mai este de acord cu despagubirea deoarece i se pare prea mica suma. Tin sa mentionez ca inaintea construiri casei ei aveau o garsoniera care au vandut-o si in urma careia a cumparat terenul cu o casa veche si cu inca un credit ipotecar au ridicat casa. dupa ridicarea casei ea a plecat sotul meu ramanand cu creditul pe 20 de ani. Ea acum vine si cere jumatate din casa chiar daca nu mai locuieste in casa si nici nu a platit nici o rata la banca. Tin sa precizez ca ea a avut un venit mic pe perioada casniciei. In acest caz cum se face partajul? Se imparte casa in mod egal?
Nu e musai egal depinde ce solicita oamenii: vor egal, vor in natura, s-o fi putand, nu s-o fi putand, vrea fiecare casa intreaga, vrea sulta vreunul?...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despre partaj
Florin Alex
Sunt propritar al casei dupa moartea parintilor. Cu fosta sotie am facut un credit ipotecar si am modernizat-o. Dupa divort am ramas singur sa platesc ratele ... (vezi toată discuția)