avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... banii pe perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

banii pe perioada de preaviz

am avut in ianuarie 20 zile de preaviz si de pe 1 februarie sunt in somaj .Am intrebat cind mi se dau banii pe perioada cit am fost in preaviz si mi-au spus ca nu mai primesc nimic.Este normal asa ceva si daca nu unde ma pot adresa ca sa-mi cistig dreptul meu.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 8 Februarie 2013
intrucat ati desfasurat activitate in perioada de preaviz, respectiv v-ati respectat intrutotul obligatiile prevazute in contract trebuie sa fiti remunerat, in caz contrar trebuie sa actionati societatea angajatoare in instanta, este un litigiu de munca pur, competenta materiala apartine Tribunalului unde este sediul firmei.
@craciun1965

Faceti concomitent o sesizare la ITM si promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului.

@avocat_bogdan_marinescu1975

Competenta apartine fie Tribunalului pe raza caruia isi are sediul firma ori Tribunalului pe raza caruia isi are domiciliul salariatul.
Competenta materiala in litigiile de munca o poate avea si Tribunalul in raza caruia are locul de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La care instanta trebuie sa introduc cererea de chemare in judecata? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala cu sediul in orasul X urmeaza sa inregistreze o actiune civila -litigiu de munca,avand ca ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu carte de munca! r1vlaicu r1vlaicu Sunt angajat la un patron cu activitate in constructii!De peste 40 de zile.Dar inca refuze sa imi dea bani pe perioada muncita!Ce pot face?Dan! (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii iubisbb iubisbb Buna ziua, As vrea sa va intreb care este instanta competenta pentru contestarea unei decizii de desfacere disciplinara a contractului individual de munca - ... (vezi toată discuția)