avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Poate fi considerata discriminatorie modalitatea de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Poate fi considerata discriminatorie modalitatea de calcul a impozitelor auto si pe cladiri ?

Buna ziua.
In ultimii ani, pentru impozitul auto s-a mers pe principiul ca cine are motor mare sa plateasca mai mult. Pana aici nici o problema, e normal ca pentru un motor de 3000cmc sa platesti mai mult decat pentru 1600 cmc. Problema mea o reprezinta faptul ca nu se aplica aceeasi unitate de masura, in sensul ca daca ai motor de pana in 2000 cmc baza de calcul are o valoare (daca nu ma insel 18 lei pentru fiecare grupa de 200 cmc ), iar daca ai peste 2000 cmc are alta valoare, peste 2500 cmc are iar alta valaoare s.a.m.d. Dau un exemplu : impozitul pentru un motor de 2200 cmc este de peste 4 ori mai mare fata de de un motor de pana in 2000 cmc.
La impozitul pe cladiri e cam la fel, se pleaca de la o valoare pe mp si in functie de suprafata si daca mai ai sau nu alte proprietati se majoreaza cu cat vor ei.
Intrebarea mea e simpla: Pot contesta in instanta modalitatea de calcul a acestor impozite ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bobosan , utilizator 16:32, 15 Februarie 2013
Va salut, legat de acest subiect am si eu o nedumerire... va rog sa ma intelegeti/ajutati !

Am 24 de ani, si locuiesc cu parintii in mediu' rural intr-un sat din jud Cluj,
-administratia locala este condusa de aceeasi echipa( primar-viceprimar..etc) de 3 sau 4 mandate...nici nu retin alt primar pentru ca acum cel putin 12 ani...eram...kinder...
-locuiesc pe un drum comunal neasfaltat, dar "modernizat" in acte in anul 2009 in realitate, nici macar santuri de scurgere a apei pluviale nu s-au facut...nimic...iarna gheata, vara praf...
-platesc impozit auto din anul 2008...nici o problema...cu speranta ca se va asflata...
-anul acesta sincer imi vine sa merg sa dau foc la primarie...
intrebarea mea : folosind de 5 ani un drum neasfaltat, nu este oare discrimiare faptul ca platesc impozit dupa aceeasi modalitate de calcul pe care o au ceilalti locuitori din comuna care au drumul de acces asfaltat?

p.s ceva amuzant pe aceeasi tema :)
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
fratsica, utilizator
Buna ziua, asa cum s-a aratat mai sus, nu este o discriminare. Taxa locala pentru autoturismul detinut se plateste la fel, indiferent daca aveti domiciliuul intr-o zona cu drumuri asfaltate sau drumuri de exploatare/comunale neasfaltate. Va sugerez insa sa verificati in ceea ce priveste impozitul pe cladiri, declaratia pe care ati depus (dvs sau parintii dvs) deoarece in formularul respectiv sunt doua coloane unde puteti inscrie suprafata imobilului detinut (cu sau fara utilitati/instalatiii). In categoria "cu utilitati/instalatii" se incadreaza numai acele imobile care sunt legati la furnizorii celor patru utilitati importante: apa, canalizare, incalzire si energie electrica. Daca lipseste vreunul din cele sus mentionate, imobilul respectiv se incadreaza in categoria "fara utilitati", unde impozitul aferent este mult mai mic. Sunt Primarii care nu iau in considerare acest aspect, calculand astfel impozite destul de mari pentru cladirile detinute.
Multumesc pt raspuns, iar daca nu va suparati as dori si alte pareri
Sincer sa fiu, as dori si eu alte pareri, de preferat favorabile mie :)) Lasand gluma la o parte, in ceea ce ma priveste, nu ma deranjeaza parerile contra atat timp cat sunt argumentate. Din pacate (sau din fericire), acest lucru nu s-a intamplat. Dar inca am rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto - proces discriminare? octaviancu octaviancu Buna ziua, Se poate intenta un proces de discriminare avand in vedere faptul ca impozitul auto nu se calculeaza dupa aceeasi formula pentru toti cetatenii ... (vezi toată discuția)
Incadrare capacitate cilindrica motor rotativ proiectareconstructii2007 proiectareconstructii2007 Buna ziua! Sunt posesorul unui autoturism Mazda RX 8, cu motor rotativ de 2x654 cmc, asa zice fabricantul. Registrul Auto Roman are insa alta parere, a ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini Vivianaale Vivianaale Sunt abonata la newsletterul Avocatnet.ro si am primit un email legat de impozitul suplimetar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini. Stau in ... (vezi toată discuția)